Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βερολίνο: Πήρε στον τάφο το μυστικό ο μακελάρης – “Γιατί τον σκοτώσατε;”

Βερολίνο: Πήρε στον τάφο το μυστικό ο μακελάρης – “Γιατί τον σκοτώσατε;”

– Οι γονείς του ζητούν από τις αρχές να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από το αιματηρό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο
– Η οικογένειά του θα τον αποκηρύξει αν αποδειχθεί η σύνδεσή του με το αιματοκύλισμα
– Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο δικός τους άνθρωπος πήρε τη ζωή 12 αθώων ανθρώπων
– Έπαιρνε τους δικούς του και μετά την επίθεση σαν να μη συμβαίνει τίποτα
– ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λίγες ώρες μετά τον επίλογο της τραγωδίας του Βερολίνου με τον θάνατο του μακελάρη Άνις Άμρι από πυρά αστυνομικού στο Μιλάνο, οι γονείς του 24χρονου Τυνήσιου αμφισβήτησαν την ανάγκη των αρχών να σκοτώσουν τον γιο τους. Ο Άνις Άμρι είχε σκοτώσει 12 ανθρώπους οδηγώντας το φορτηγό επάνω στον κόσμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Η μητέρα του τρομοκράτη του Βερολίνου υποστηρίζει πως τώρα ο κόσμος δεν θα μάθει ποτέ γιατί έκανε τη θηριωδία στο Βερολίνο. “Ένα μεγάλο μυστικό πέθανε μαζί του”, δήλωσε η Nour El Houda Hassani από τη γεννέτειρα του 24χρονου στην Τυνησία. Τα μέλη της οικογένειας του νεαρού Τυνήσιου έχουν αμφισβητήσει την ανάγκη να σκοτώσουν τον 24χρονο, με τη μητέρα του να ζητά να βρουν την αλήθεια για το ποιος έβαλε τον γιο της να πραγματοποιήσει την επίθεση. “Θέλω την αλήθεια. Ποιος ήταν από πίσω;”.

Ο αδερφός του 24χρονου τρομοκρατή Abdul Kader δάκρυσε αμφισβητώντας την ανάγκη να τον σκοτώσουν. “Ο αδερφός μου είναι νεκρός. Φέρτε μας τα λείψανά του, έστω και ένα από τα δάχτυλά του, και θα το βάλω στην τσέπη μου. Τον σκότωσαν ενώ ήταν ακόμα μόνο ύποπτος. Γιατί;”.

Η οικογένειά του από χθες ήταν σε κατάσταση σοκ για τον θάνατο του Anis Amri και τη ριζοσπαστικοποίησή του. Ο Abdul Kader σημείωσε ότι ο αδερφός του πέθανε την ημέρα που ορκίστηκε πίστη στο Daesh, υποτιμητικό όνομα για το Ισλαμικό Κράτος. “Δεν μας τηλεφώνησε όταν δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία του. Αυτό ήταν που μας έκανε να πειστούμε ότι ήταν αυτός που πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση. Λυπούμαστε για τον θάνατό του, αλλά δεν πέθανε σήμερα. Πέθανε τη μέρα που ορκίστηκε πίστη στο Daesh. Ξέρω ότι είχε ποινικό μητρώο αλλά δεν πίστευα ότι θα γινόταν ποτέ τρομοκράτης”. Ο Abdul Kader εξέφρασε τη λύπη του για τα δώδεκα αθώα θύματα που πέθαναν λόγω των ενεργειών του αδερφού του.

Ο 24χρονος Τυνήσιος ήταν γνωστός στους οργανισμούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε Ιταλία και Γερμανία, με τις αρχές να επικρίνονται για το γεγονός ότι έχασαν τα ίχνη του. Μετά το μακελειό στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για τις αποτυχίες των αρχών.

Ήταν την Τετάρτη που οι αρχές ονόμασαν τον Άνις Άμρι ως κύριο ύποπτο για το μακελειό αφού βρήκαν το πορτοφόλι του στην καμπίνα του φορτηγού που θέρισε κόσμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ο 24χρονος είχε σκοτώσει τον οδηγό του φορτηγού Lukasz Urban, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού μετά την κτηνωδία. Είχε πυροβοληθεί και μαχαιρωθεί.

“Είμαι σε κατάσταση σοκ. Ο αδερφός μου έπινε αλκοόλ, πώς μπόρεσε να ριζοσπαστικοποιηθεί και να σκοτώσει αθώους ανθρώπους; Δεν μπορώ να το πιστέψω”, δήλωσε η αδερφή του Najwa Amri. “Πήρε τηλέφωνο την οικογένεια τρεις μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι ήταν καλά στην υγεία του και πως ψάχνει για δουλειά. Ρώτησε για τους δικούς μας”.

Μετά τις αναφορές πως ο αδερφός του μπορεί να σκοτώθηκε στο Μιλάνο, ο Walid Amri ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία του 24χρονου, σχολιάζοντας “εύχομαι να μην είσαι εσύ”. Η οικογένεια κάλεσε τον Άνις Άμρι να παραδοθεί όταν κατονομάστηκε ως ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο για τη δολοφονία 12 ανθρώπων στο Βερολίνο. Είπαν επίσης ότι θα τον αποκηρύξουν αν αποκαλυφθεί ότι ήταν ο υπεύθυνος για την επίθεση της Δευτέρας στην καρδιά του Βερολίνου.

Ο Άνις Άμρι είχε καταφύγει στην Ιταλία το 2011 για να αποφύγει ποινή φυλάκισης για κλοπή οχημάτων. Αργότερα έκανε 4 χρόνια φυλακή στην Ιταλία για εμπρησμό σε κέντρο κράτησης μεταναστών και ληστεία στη Λαμπεντούζα. Όπως εκτιμά ο πατέρας του ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, με την αδερφή Najwa να σημειώνει ότι δεν έδειχνε σημάδια πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί με΄τα την άφιξή του στη Γερμανία τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου.

“Μας τηλεφωνούσε κάθε μέρα και μας ρωτούσε για τον καιρό και τι μαγείρευα γαι δείπνο και πώς είναι όλοι στη γειτονιά. Δεν φαινόταν να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί καθόλου. Ήταν συνέχεια τόσο γλυκός και χαμογελαστός”, δήλωσε στην Telegraph η αδερφή του.

Ο αδερφός του Abdelkader είπε στους δημοσιογράφους πως τους ζήτησε να παραδοθεί στην αστυνομία. “Αν αποδειχθεί ότι είχε συμμετοχή, θα διαχωριστούμε από αυτό. Όταν είδα τη φωτογραφία του στα μέσα ενημέρωσης, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Είμαι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα. Αν είναι ένοχος, αξίζει κάθε καταδίκη. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες. Δεν έχουμε σχέσεις με τρομοκράτες”.

Ο πατέρας του Mustapha δήλωσε στους Times πως εργαζόταν στα χωράφια και μερικές φορές με πλανόδιους πωλητές. Έπινε με φίλους, κάτι που οδήγησε στη σύλληψή του αρκετές φορές. “Καταδικάστηκε επίσης πολλές φορές για χρήση κάνναβης, ληστείες και βία”.

Πώς σκότωσαν τον μακελάρη

Αφού είχαν πιάσει τον… λάθος άνθρωπο μετά το αιματοκύλισμα με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οι γερμανικές αρχές άρχισαν από την Πέμπτη να αναζητούν ως δράστη τον 24χρονο Τυνήσιο Άνις Άμρι.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών, οι ιταλικές αρχές σκότωσαν τον Τυνήσιο μακελάρη του Βερολίνου στο Μιλάνο σε ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα. Η ιταλική αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και εκείνος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός.

Όλα έγιναν στις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία της Πρώτης Μαΐου. Το πλήρωμα ενός περιπολικού είδε έναν νεαρό βορειοαφρικανό να κινείται μόνος στο δρόμο και αποφάσισε να κάνει έλεγχο. Όταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να σταματήσει και να τους δείξει τα έγγραφά του εκείνος έβγαλε ένα όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στον ώμο. Ο δεύτερος αστυνομικός αντέδρασε άμεσα. Ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε τον νεαρό.

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Άνις Άμρι είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες και ακόμη δεν είχε τελειώσει η λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδος», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ονομάζεται Λούκα Σκατά, είναι είκοσι εννέα ετών και κατάγεται από τη νότια Ιταλία.

 

 

Ο συνάδελφός του, τον οποίο τραυμάτισε στον ώμο ο ‘Αμρι πριν πυροβοληθεί θανάσιμα, λέγεται Κρίστιαν Μόβιο, είναι τριάντα έξι ετών και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Πολλά μέσα ενημέρωσης, στη φάση αυτή, τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής αυξάνεται ο κίνδυνος να μπει και η Ιταλία στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του Τυνήσιου τρομοκράτη. 

 

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε