Κόσμος

Βερολίνο: Πρωτοχρονιά με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Μέρκελ: “Σοβαρό τεστ”

Η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, προς τους Γερμανούς, ενώ υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, στο Βερολίνο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μέρκελ που είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία το 2017, περιέγραψε το 2016, ως μία χρονιά που καλλιέργησε σε αρκετούς την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει έρθει “τα πάνω κάτω.” Η ίδια, παρότρυνε επίσης, τους Γερμανούς ν’ αποφύγουν το λαϊκισμό και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει έναν ηγετικό ρόλο έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Βερολίνο: 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών θα προσπαθήσουν σήμερα να κυλήσουν όλα ομαλά στο καθιερωμένο πάρτυ της Πρωτοχρονιάς, το οποίο γίνεται στη λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης (Siegessauele).

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, θα πλημμυρίσουν την μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο, η οποία διασχίζει το πάρκο Tίργκαρτεν και είναι από χτές ερμητικά κλειστή, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων. Επίσης, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες.

Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε λακωνικά ότι απλώς “έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας.” Οπερ σημαίνει σε απλά …γερμανικά: η λεωφόρος της 16ης Ιουνίου έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο και οι ένοπλοι πλέον αστυνομικοί θα είναι πανταχού παρόντες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεδίο μάχης η Γαλλία από τις διαδηλώσεις: 800.000 βγήκαν στους δρόμους – 150 τραυματίες αστυνομικοί, 1.200 συλλήψεις και τεράστιες ζημιές
Τεράστια φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ, κατέρρευσε το καμπαναριό - Εικόνες ωμής βίας στους δρόμους της Γαλλίας - Λεηλασίες, τραυματισμοί και ζημιές με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση Μακρόν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 48 λεπτά
14
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
71
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 80