Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βερολίνο: Ρώσος διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός έξω από την πρεσβεία της χώρας του

Γερμανία

Νεκρός βρέθηκε ένας 35χρονος Ρώσος διπλωμάτης στη Γερμανία, μπροστά από την πρεσβεία της χώρας του στο Βερολίνο. Το άψυχο σώμα του νεαρού διπλωμάτη εντοπίστηκε από πρωί της 19ης Οκτωβρίου στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας.

Σε σημερινές (5/11) του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας επεσήμανε ότι το υπουργείο έχει ενημερωθεί για το συμβάν. Πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί να δώσει άλλες λεπτομέρειες για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με το Der Spiegel, φαίνεται να έπεσε από το παράθυρο του ψηλότερου ορόφου της πρεσβείας της Ρωσίας, που βρίσκεται στη συνοικία Μίτε του Βερολίνου. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επεσήμαναν ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό όπως και τα αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί. Το πτώμα του διπλωμάτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έχει μεταφερθεί στη Ρωσία.

Η πρεσβεία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των Ρώσων διπλωματών, ο 35χρονος διαπιστεύτηκε το καλοκαίρι του 2019 ως δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας.

Όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας, ο διπλωμάτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), μετέδωσε το Der Spiegel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις