Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βερολίνο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω… βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Βερολίνο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω… βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Μίνι συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (29.11.2019) στο αεροδρόμιο Σένεφελντ στο Βερολίνο.

Αιτία ο εντοπισμός μιας βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που «ανάγκασε» για λίγη ώρα τις αρχές στο αεροδρόμιο του Βερολίνου να δώσουν εντολή να διακοπούν που πτήσεις.

Με ανακοίνωσή της στο twitter, η εταιρία που διαχειρίζεται στο αεροδρόμιο Σένεφελντ στο Βερολίνο ενημέρωσε για την… αναστάτωση και ζήτησε από τους επιβάτες να ελέγχουν το status των πτήσεών τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε σε χώρο όπου γίνονται εργασίες στο αεροδρόμιο στις 12:20 (τοπική ώρα). Αμέσως δόθηκε εντολή όσες πτήσεις είχαν προορισμό το Σένεφελντ, θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Τέγκελ, του Βερολίνου.

Στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα έσπευσαν άμεσα ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών και αφού εξέτασαν το… εύρημα, έδωσαν το πράσινο φως να ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις από και προς το Σένεφελντ. Η βόμβα δεν ήταν τόσο κοντά ούτε στους διαδρόμους προσγείωσης, ούτε στους διαδρόμους απογείωσης ούτε και στους χώρους του αεροδρομίου, άρα η λειτουργία μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά μετά από διακοπή σχεδόν μιας ώρας.

Με πληροφορίες από thelocal.de

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις