Κόσμος

Βερολίνο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω… βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Μίνι συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (29.11.2019) στο αεροδρόμιο Σένεφελντ στο Βερολίνο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιτία ο εντοπισμός μιας βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που «ανάγκασε» για λίγη ώρα τις αρχές στο αεροδρόμιο του Βερολίνου να δώσουν εντολή να διακοπούν που πτήσεις.

Με ανακοίνωσή της στο twitter, η εταιρία που διαχειρίζεται στο αεροδρόμιο Σένεφελντ στο Βερολίνο ενημέρωσε για την… αναστάτωση και ζήτησε από τους επιβάτες να ελέγχουν το status των πτήσεών τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε σε χώρο όπου γίνονται εργασίες στο αεροδρόμιο στις 12:20 (τοπική ώρα). Αμέσως δόθηκε εντολή όσες πτήσεις είχαν προορισμό το Σένεφελντ, θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Τέγκελ, του Βερολίνου.

Στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα έσπευσαν άμεσα ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών και αφού εξέτασαν το… εύρημα, έδωσαν το πράσινο φως να ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις από και προς το Σένεφελντ. Η βόμβα δεν ήταν τόσο κοντά ούτε στους διαδρόμους προσγείωσης, ούτε στους διαδρόμους απογείωσης ούτε και στους χώρους του αεροδρομίου, άρα η λειτουργία μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά μετά από διακοπή σχεδόν μιας ώρας.

Με πληροφορίες από thelocal.de

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ