Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή του μακελειού στην Καισάρεια!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Είναι η στιγμή που παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάζεται. Είναι το πρωί του Σαββάτου (17.12.2016), η στιγμή της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία με τουλάχιστον 14 νεκρούς.

Όλα έχουν καταγραφεί από κάμερα σε αυτοκίνητο που κινείται μερικά μέτρα μακριά από το λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν πολίτες και στρατιώτες. 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 55 τραυματίστηκαν. Ήταν η 25η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία μέσα σε ένα χρόνο, μια επίθεση που γίνεται το νέο “όπλο” στα χέρια του Ερντογάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το πανεπιστήμιο Εσιγές. Στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες και στρατιώτες που ήταν σε άδεια και επέστρεφαν στα σπίτια τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς, τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου στην Καισάρεια, ήταν ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας.

Από την πρώτη στιγμή, το καθεστώς Ερντογάν κατηγόρησε το PKK, πως βρίσκεται πίσω από το νέο μακελειό. Και για άλλη μια φορά, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε αντίποινα. Και αφού η εντολή δόθηκε, ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά του κουρδικού κόμματος HDP σε όλη την Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε