Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Video σοκ: Η στιγμή της συντριβής αεροπλάνου στη Μελβούρνη

Video σοκ: Η στιγμή της συντριβής αεροπλάνου στη Μελβούρνη

Κάμερα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε αυτοκίνητο έχει καταγράψει τη σοκαριστική στιγμή της συντριβής μικρού αεροπλάνου στη Μελβούρνη. Ο πιλότος και οι τέσσερις Αμερικανοί επιβάτες σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε εμπορικό κέντρο.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Τρίτης (21.02.2017) λίγο αφού το δικινητήριο ελικοστροβιλοφόρο αεροσκάφος Beechcraft King Air είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο έξω από τη Μελβούρνη με προορισμό το αεροδρόμιο του Κινγκ Άιλαντ της Τασμανίας.

Το video από τη στιγμή της συντριβής εξασφάλισε το Network Ten και φαίνεται ξεκάθαρα το αεροπλάνο να κατευθύνεται προς τα κτίρια πριν πέσει πάνω στο εμπορικό κέντρο Direct Factory Outlet στο Έσεντον, κοντά στη Μελβούρνη.

Δείτε το σοκαριστικό video που κατέγραψε κάμερα διερχόμενου αυτοκινήτου

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοιραίο αεροπλάνο έπαθε βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωση και συνετρίβη σε εμπορικό κέντρο που βρίσκεται λίγο μετά το τέλος του διαδρόμου απογείωσης του αεροδρομίου του Essendon.

Φωτογραφία Daily Mail

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν αυτόπτες μάρτυρες στο Australian Associated Press, το αεροσκάφος ανατινάχθηκε κατά τη συντριβή του. Τη στιγμή της συντριβής, στο εμπορικό κέντρο δεν υπήρχε πολύς κόσμος, αφού το δυστύχημα σημειώθηκε μια ώρα πριν ανοίξουν τα μαγαζιά.

“Υπήρχαν πέντε άτομα στο αεροσκάφος και φαίνεται ότι δεν επέζησε κανένα της συντριβής”, δήλωσε ο αστυνομικός υποδιοικητής της πολιτείας Βικτόρια, Στίβεν Λέιν.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Πιλότος του αεροπλάνου ήταν ο 63χρονος Αυστραλός Max Quartermain, ιδιοκτήτης της εταιρίας Corporate and Leisure Aviation. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος πιλότος (είχε 38 χρόνια εμπειρίας) έκανε δυο κλήσεις για βοήθεια πριν από τη συντριβή.

Ο Max Quartermain

Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης ο 70χρονος Greg De Haven, πρώην πράκτορας του FBI από το Τέξας, ο οποίος βρισκόταν στην Αυστραλία για ένα «ταξίδι ζωής».

Ο Greg De Haven

«Αγαπητοί φίλοι και συγγενείς, ο μεγάλος μου αδερφός σκοτώθηκε σήμερα σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ ήταν στο “ταξίδι ζωής” που έκανε στην Αυστραλία. Ήταν σε μια πτήση τσάρτερ με άλλους δυο φίλους του και πήγαιναν σε ένα άλλο νησί να παίξουν γκολφ» έγραψε στο Facebook η αδερφή του άτυχου 70χρονου, Denelle Wicht.

Σύμφωνα με συγγενείς τους, μεταξύ των νεκρών είναι ο 62χρονος Russell Munsch, επίσης από το Τέξας και ιδρυτής της δικηγορικής εταιρίας Munsch Hardt Kopf & Harr και ο Τεξανός γνωστός επιχειρηματίας Glenn Garland, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ενεργειακών συμβούλων CLEAResult.

Ο Russell Munsch

Ο Glenn Garland

Ο Glenn Garland ήταν στην Αυστραλία με τη σύζυγό του αλλά εκείνη δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο. Οι τέσσερις Αμερικανοί πιστεύεται πως πήγαιναν στο νησί Κινγκ για γκολφ, ενώ οι γυναίκες τους είχαν μείνει στη Μελβούρνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail, The Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε