Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βιετνάμ: “Σκληρό καρύδι” ο πιο βαριά ασθενής από κορονοϊό – Κανένας θάνατος στη χώρα

Βιετνάμ: “Σκληρό καρύδι” ο πιο βαριά ασθενής από κορονοϊό – Κανένας θάνατος στη χώρα
Reuters

Τα… πάνω του παίρνει στο στο Βιετνάμ ο ασθενής που είχε νοσήσει πιο βαριά από τον Covid – 19 και θεωρείτο ότι θα χρειαζόταν μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ο λόγο για έναν Βρετανό πιλότο, ο οποίος εργάζεται για τον εθνικό αερομεταφορέα του Βιετνάμ – και έχει αρχίσει να αναρρώνει από τον κορονοϊό. Μάλιστα, είναι πιθανόν να μην χρειαστεί μεταμόσχευση πνεύμονα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας την Τετάρτη (03.06.2020).

Το Βιετνάμ το οποίο ΔΕΝ έχει καταγράψει θανάτους από την ασθένεια, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να σώσει τον 43χρονο άνδρα, ο οποίος αναγνωρίστηκε επισήμως από την κυβέρνηση ως “Ασθενής 91”.

Μέχρι πρόσφατα ο πιλότος της “Vietnam Airlines” θεωρείτο από τους γιατρούς και από τις αρχές ότι είχε επείγουσα ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα.

Βιετνάμ: Ο “Ασθενής 91”

Η τύχη του “Ασθενή 91” έλαβε μια πρωτόγνωρη δημοσιότητα στο Βιετνάμ και περισσότεροι από 50 άνθρωποι στη χώρα προσφέρθηκαν ως πιθανοί δωρητές πνεύμονα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ασθενής, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πόλης Χο Τσι Μιν, μπορεί σήμερα να χαμογελάει, να ανταλλάσσει χειραψία και να απαντάει σε εντολές του προσωπικού του νοσοκομείου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων “Vietnam News Agency” (VNA).

Επίσης έχει μειωθεί η εξάρτησή του από την μηχανική υποστήριξη, αλλά παραμένει σε αναπνευστήρα ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν οι πνεύμονές του, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Ο ασθενής βγήκε τώρα αρνητικός στον κορονοϊό και το Βιετνάμ δαπάνησε περισσότερα από 192.000 ευρώ για την θεραπεία του, μετέδωσε το πρακτορείο.

Μέσω των μαζικών τεστ και ενός επίσης μαζικού προγράμματος καραντίνας το Βιετνάμ έχει με επιτυχία περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού θέτοντας την χώρα και πάλι σε τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις περισσότερες άλλες.

Το δεύτερο σοβαρότερο περιστατικό ασθενή με Covid – 19 του Βιετνάμ ο “Ασθενής 19”, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη (03.06.2020).

Το 90% από τα 328 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα έχει αναρρώσει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις