Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βίντεο με την ρωγμή στο διαστημόπλοιο Souyz από τον Ρώσο κοσμοναύτη Προκόφιεφ!

Βίντεο με την ρωγμή στο διαστημόπλοιο Souyz από τον Ρώσο κοσμοναύτη Προκόφιεφ!
Φωτογραφία από Twitter / @roscosmos

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο δείχνει την μικρορωγμή που είχε εντοπιστεί στις 30 Αυγούστου στο διαστημόπλοιο Souyz.

Ο Σεργκέι Προκόφιε διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι «όλα βαίνουν καλώς στον ISS» και το διαστημόπλοιο.

«Σας παρακαλώ μην ανησυχείτε , όλα βαίνουν καλώς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο διαμέρισμα του διαστημόπλοιου Souyz MC-09, όπου είχε καταγραφεί πτώση της πίεσης. Όπως βλέπετε, είμαστε εδώ ήρεμοι, χωρίς τις διαστημικές μας στολές. Κανείς δεν κλείνει την ‘τρύπα’ με το δάχτυλο του» λέει ο Ποκόφιεφ στο βίντεο.

διαστημόπλοιο

Ο κοσμοναύτης δείχνει επίσης μια συσκευή υπερήχων με την οποία το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού εντόπισε το σημείο της διαρροής και λέει ότι στην μικρορωγμή τοποθετήθηκαν τρεις επιστρώσει με εποξική ρητίνη.

Καθησυχάζοντας τέλος τους συμπατριώτες του για την κατάσταση που επικρατεί στον Διαστημικό Σταθμό λέει: «Ζούμε όπως πάντα ειρηνικά και φιλικά, τα πειράματα γίνονται κανονικά. Οι συνάδελφοι μας ετοιμάζονται για έναν ακόμη περίπατο στο Διάστημα, όπου έχω τον ρόλο του συντοnιστή. Με δύο λόγια η κοινή μας διεθνής αποστολή εργάζεται σε μια ειρηνική και φιλική αμτόσφαιρα».

Δείτε το βίντεο με το διαστημόπλοιο

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις