Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντα: Η φρουρά της Λεπέν σπρώχνει δημοσιογράφο για να μην της κάνει ερώτηση!

Βίντεο ντοκουμέντα: Η φρουρά της Λεπέν σπρώχνει δημοσιογράφο για να μην της κάνει ερώτηση!

Είναι η στιγμή που άνδρες της ασφάλειας της Μαρίν Λεπέν, φωνάζουν, σπρώχνουν και τσαμπουκαλεύονται σε άνδρα δημοσιογράφο. Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο ντοκουμέντα που ακολουθούν, οι άνδρες της ασφάλειας απαγόρευσαν με τον πιο βίαιο τρόπο στον δημοσιογράφο να κάνει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου.

Το βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα σε εκθεσιακό κέντρο στη Γαλλία και οι ακριβείς συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη ερευνώνται. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγινε τα λεπτά που προηγήθηκαν εντός της αίθουσας ενώ δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει τη Μαρίν Λεπέν και εικονολήπτες κατέγραφαν με τις κάμερες τους την προεκλογική της εκστρατεία.

Ακολουθεί βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο, η πολιτικός δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο επισκεπτόταν.

Το θύμα της επίθεσης είναι ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται στο σατιρικό σόου Quotidien του TMC να φωνάζει. Εκείνος ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα: “Αφήστε με, αφήστε με… τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;”

Εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων. Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται.

Δείτε παρακάτω ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο

“Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό” συμπλήρωσε.Τον ισχυρισμό του ωστόσο διέψευσε η διεύθυνση του συνεδριακού κέντρου Palais des Congres, που ανήρτησε στο Twitter το μήνυμα ότι οι δικές του ομάδες ασφαλείας δεν εργάζονταν στην περιοχή.

Ο Λαρουτουρού είπε από την πλευρά του ότι οι σωματοφύλακες εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία είχε προσλάβει ο επιχειρηματικός όμιλος Salondes Entrepreneurs που διεξήγαγε το συνέδριο.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επιπλέον ότι τον έδιωξαν από την αίθουσα έπειτα από εντολές που έδωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος στεκόταν σε κοντινή απόσταση. Εκπρόσωπος τύπου του Salon des Entrepreneurs, με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απάντησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει το περιστατικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε