Κόσμος

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν εναντίον υπόπτου και σκοτώνουν άθελά τους 14χρονη

Βίντεο που καταγράφει την τραγική στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί πυροβολούν ύποπτο σε κατάστημα ρούχων στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και σκοτώνουν άθελά τους ένα 14χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν στο δοκιμαστήριο από πίσω του, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στο βόρειο Χόλιγουντ και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Φτάνοντας στο κατάστημα ρούχων που γινόταν «ένοπλη ληστεία» είδαν μια αιμόφυρτη γυναίκα, που έφερε πολλά τραύματα, σε μικρή απόσταση από έναν ύποπτο. Άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα αυτού και τον σκότωσαν επί τόπου.

«Εν αγνοία των αστυνομικών, ένα κορίτσι 14 ετών, η Βαλεντίνα Ορεγιάνα-Περάλτα βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, στην άλλη πλευρά ενός τοίχου, ακριβώς πίσω από τον ύποπτο», έγραφε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λος Άντζελες. Αφού όμως εξουδετερώθηκε ο δράστης, οι αστυνομικοί ότι το κοριτσάκι είχε χτυπηθεί θανάσιμα από μια σφαίρα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα βλέπουμε τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο όπου βρίσκεται πεσμένη κάτω μια γυναίκα, την οποία είχε τραυματίσει προηγουμένως ο Ελένα-Λόπεζ. Η φωνή ενός αστυνομικού ακούγεται να λέει «Πάρτε την από ‘δω» ενός ένας άλλος φωνάζει «τη χτυπάει τώρα στη δεξιά πλευρα» και «αιμορραγεί».

Δείτε το βίντεο:

Η Βαλεντίνα ψώνιζε μαζί με τη μητέρα της ενόψει της γιορτής των γενεθλίων της. Θα έκλεινε τα 15, μια ηλικία πολύ σημαντική για τους Λατινοαμερικάνους και τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ. Η γιορτή, την οποία αποκαλούν «κινσεάνερα», είναι ουσιαστικά μια τελετή ενηλικίωσης για τα νεαρά κορίτσια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.