Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βίντεο – σοκ: Η στιγμή της επίθεσης στον Καναδά

Βίντεο Καναδά

Στη δημοσιότητα έρχεται ένα σοκαριστικό βίντεο από το Έντμοντον του Καναδά. Είναι η στιγμή της επίθεσης σε αστυνομικό.

Ο τρομοκράτης ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικό χτυπώντας τον όπως φαίνεται στο βίντεο με ένα λευκό φορτηγό στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερις πολίτες. Η επίθεση σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή κατά την οποία ο τρομοκράτης χτυπάει τον αστυνομικό, πριν του επιτεθεί και με μαχαίρι.

Το βίντεο της επίθεσης

Ο δράστης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά των πολιτών βρέθηκε μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο ύποπτος επιχείρησε εσκεμμένα να τραυματίσει πεζούς στις διαβάσεις ή πάνω στα πεζοδρόμια» με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του τέσσερις τραυματίες σε δύο διαφορετικά σημεία, δήλωσε ο Ροντ Κνεχτ, αρχηγός της αστυνομίας του Έντμοντον, σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Τέθηκε υπό κράτηση

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν για να ξεφύγουν» πανικόβλητοι, αφηγήθηκε σοκαρισμένη η Κιμ Άντερσον στην Edmonton Journal.

Στην τρελή κούρσα του, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της καμιονέτας, η οποία ανατράπηκε. Γρήγορα οι αστυνομικοί έβγαλαν τον οδηγό «από το σπασμένο παρμπρίζ και του πέρασαν χειροπέδες», είπε η Πατ Χάνιγκαν, άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

«Η αστυνομία του Έντμοντον έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα (…) που είναι υπεύθυνος γι’ αυτές τις πράξεις βίας», δήλωσε ο Ροντ Κνεχτ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι υπήκοος Σομαλίας, στον οποίο έχει χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα.

Η αστυνομία απέφυγε να δημοσιοποιήσει το όνομα του υπόπτου. Ανέφερε πάντως ότι οι αρχές είχαν ερευνήσει το 2015 μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο άνδρας αυτός είχε προσηλυτιστεί σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία. Τότε όμως είχαν αποφανθεί τότε πως δεν ήγειρε απειλή για την ασφάλεια των Καναδών.

Ήταν μόνος του

«Πιστεύουμε πως είναι ένα άτομο το οποίο έδρασε μόνο, αν και η έρευνα βρίσκεται στην αρχή της», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ζητώντας από «τους κατοίκους του Έντμοντον να παραμείνουν σε επιφυλακή και να παρακολουθούν» κάθε ύποπτη κίνηση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις