Κόσμος

Βιρτζίνια: Αποπέμφθηκε ο ένας αστυνομικός για την επίθεση σε αφροαμερικανό σε έλεγχο της τροχαίας

Αποπέμφθηκε από το σώμα ένας από τους δύο αστυνομικούς στη Βιρτζίνια που επιτέθηκε βίαια εναντίον ενός αφροαμερικανού υπολοχαγού του αμερικανικού στρατού, σε τυπικό έλεγχο τροχαίας.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο, οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τα όπλα τους και του έριξαν σπρέι πιπεριού.

Ο αστυνομικός Τζο Γκουτιέρες αποπέμφθηκε από την υπηρεσία, αφού έρευνα που διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές της πόλης Ουίντσορ στη Βιρτζίνια.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν επιβλήθηκε κάποια τιμωρία στον άλλο αστυνομικό που εμπλέκεται στο περιστατικό, τον Ντάνιελ Κρόκερ.

Ο υπολοχαγός Κάρον Ναζάριο υπέβαλε μήνυση στις 2 Απριλίου στο δικαστήριο Νόρφολκ της Βιρτζίνια καταγγέλλοντας ότι οι δύο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία όταν τον σταμάτησαν στις 5 Δεκεμβρίου 2020 για μια τροχαία παράβαση. Όπως αναφέρει, οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τα όπλα τους, τον έριξαν στο έδαφος, του έριξαν σπρέι πιπεριού και “απείλησαν να με σκοτώσουν”.

Ο Ναζάριο, Αφροαμερικανός και λατινικής καταγωγής, αναφέρει στη μήνυσή του ότι ο Γκουτέρες και ο Κρόκερ παραβίασαν τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Νωρίτερα χθες Κυριακή ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ είχε ανακοινώσει ότι ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα από την αστυνομία για το περιστατικό, αλλά και των ενεργειών των δύο αστυνομικών.

Ο Νόρθαμ σχολίασε ότι το βίντεο από το περιστατικό “τον εξόργισε”.

Το χρονικό

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Ναζάριο φορούσε τη στρατιωτική του στολή και οδηγούσε το καινούργιο του SUV με μια προσωρινή χάρτινη πινακίδα που ήταν εμφανής στο πίσω τζάμι του οχήματος, όταν του έγινε σήμανση να σταματήσει στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο Ναζάριο, άναψε το φλας του αυτοκίνητου του, επιβράδυνε και έψαξε ένα σημείο με φωτισμό για να σταματήσει. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε τον ασύρματο λέγοντας ότι ένας οδηγός ενός οχήματος χωρίς πινακίδες “διαφεύγει της αστυνομίας” και θεωρείται “υψηλού κινδύνου” και ένας άλλος αστυνομικός έφτασε στο σημείο.

Ο Ναζάριο σταμάτησε σε ένα κοντινό βενζινάδικο, λιγότερο από δύο λεπτά αφού του έγινε σήμανση να σταματήσει. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, που καταγράφηκε από κάμερες στις στολές των αστυνομικών και το κινητό τηλέφωνο του Ναζάριο, ο υπολοχαγός είπε στους αστυνομικούς ότι φοβάται να βγει από το αυτοκίνητό του. Ένας αστυνομικός του απάντησε. “Ναι, καλά κάνεις και φοβάσαι”, τονίζεται στην αγωγή.

Ένας από τους αστυνομικούς επίσης απείλησε εμμέσως τον Ναζάριο με εκτέλεση με ηλεκτροπληξία.

Κατά τη σύλληψη ο Ναζάριο είχε τα χέρια του ψηλά, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αλλά οι αστυνομικοί του έριξαν σπρέι πιπεριού και τον πέταξαν βίαια στο έδαφος. Στο τέλος, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας έφτασε στο σημείο και ο υπολοχαγός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, προσθέτει η αγωγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 8