Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο χωρίς κόσμο λόγω πανδημίας

Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο χωρίς κόσμο λόγω πανδημίας
photo Reuters

Η Βηθλεέμ φωταγώγησε το Σάββατο βράδυ, το χριστουγεννιάτικο της δέντρο σε μια ασυνήθιστα ήρεμη ατμόσφαιρα, χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι παλαιστινιακές αρχές την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν αυστηρότερα μέτρα, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, διάρκειας 14 ημερών, σε ολόκληρη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την «ανησυχητική εξάπλωση» του ιού.

Παλαιστίνιοι και πιστοί συγκεντρώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο κατά την έναρξη των εορτασμών των Χριστουγέννων στην Πλατεία της Φάτνης κοντά στον Ναό της Γέννησης, τόπος γέννησης του Ιησού Χριστού σύμφωνα με την παράδοση, για να παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του δέντρου της Βηθλεέμ.

Ωστόσο φέτος, λόγω των περιορισμών, μόνο λίγοι δημοσιογράφοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, σημείωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η φωταγώγηση του δέντρου ξεκίνησε το 2008 και την κάνουμε κάθε χρόνο», δήλωσε η Κάρμεν Γκάτας, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της πόλης.

Με δεδομένη την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σαγιέντ φωταγώγησε το δέντρο χρησιμοποιώντας μια συσκευή, ευρισκόμενος στο γραφείο του στη Ραμάλα, είπε η Γκάτας.

Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, έχει καταγράψει συνολικά 71.703 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 678 θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις