Κόσμος

Βιβλιοθήκη Οξφόρδης: Θα δανείζει από το “Sex” της Μαντόνα μέχρι το “Κάμα Σούτρα”!

Πέφτουν και τα τελευταία “κάστρα” της συντηρητικής ηθικής, όπως η Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης η οποία θα δανείζει πλέον στους φοιτητές βιβλία για το σεξ!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βιβλιοθήκη “Bodleian” της Οξφόρδης δίνει το ελεύθερο να διαβάζονται τολμηρά συγγραφικά έργα που ήταν έως σήμερα στη λίστα με τα απαγορευμένα.

Από αυτά ξεχωρίζουν το “Sex”(1992)  της Μαντόνα, το “Κάμα Σούτρα”, ο “Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι”,  “Το πορτρέτο του Ντόρια Γκρέι” του Όσκαρ Ουάιλντ, κι ένα εγχειρίδιο του 1974 το οποίο τιτλοφορείται “Η χαρά του σεξ”!

Σύμφωναμε το CNN, το βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα από τα κορυφαία του πλανήτη, δεν επέτρεπε στους φοιτητές του να διαβάσουν κάποια βιβλία που ήταν υπερβολικά άσεμνα.

Για έχουν πρόσβαση σε αυτά, θα έπρεπε πρώτα να έχουν λάβει άδεια από τον καθηγητή τους δικαιολογώντας έτσι την αναγκαιότητα να τα δανειστούν από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Σε άρθρο του, το αμερικανικό κανάλι αναφέρει ότι, μία περιορισμένη συλλογή βιβλίων που αναφέρονται σε σεξουαλικές επαφές, είχαν περάσει 136 χρόνια κρυμμένα στην αρχαιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου. Τώρα όμως τα “άσεμνα βιβλία” βλέπουν το φως της ημέρας.

“Πολλοί άνθρωποι δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι μια μεγάλη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη,όπως η «Bodleian», κατέχει μια συλλογή από βιβλία που θεωρούνται« άσεμνα» στον κόσμο”, επισημαίνει η Τζένιφερ Ινγκλχέρτ, καθηγήτρια Λατινικών στο Πανεπιστήμιο Durham στη βορειοανατολική Αγγλία.

Ένα αντίγραφο του μυθιστορήματος “Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι”, το οποίο περιλαμβάνει σεξουαλικές περιγραφές, το βιβλίο “Pop – Up Kama Sutra”, έργα με φαλλικό συμβολισμό όπως και το διάσημο μυθιστόρημα “Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι” του  Ιρλανδού Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή για ομοφυλοφιλικές πράξεις, συγκαταλέγονται στα απαγορευμένα βιβλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία «δείχνει» τις ουκρανικές αρχές για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream
Ο στόχος ήταν να διακοπούν μόνιμα οι παραδόσεις αερίου μέσω των αγωγών και να εμποδιστεί η Ρωσία από το να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από το εμπόριο φυσικού αερίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές προσπάθειές της
Αναταράξεις στην επιφάνειας της θάλασσας μετά την έκρηξη τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα
Όλεθρος στο Κίεβο από μπαράζ ρωσικών επιθέσεων: Στους 17 οι νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες
Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι στόχευσε κατοικημένες περιοχές - Έχουν ισοπεδωθεί κτίρια στο Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις - Η Μόσχα τονίζει ότι θα αυξήσει την πίεση
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο
Πάνω από 90 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία μέσα σε 15 ημέρες - Σε επιφυλακή οι αρχές για νέο κύμα καύσωνα
Η υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Γαλλίας ζήτησε από τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και κατήγγειλε επικίνδυνες συμπεριφορές νέων που πηδούν στα κανάλια από γέφυρες για να δροσιστούν
REUTERS