Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η στιγμή που σταματά τρέμουλο στο πόδι με το χέρι του – Τι συμβαίνει με τον πανίσχυρο άνδρα της Ρωσίας

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η στιγμή που σταματά τρέμουλο στο πόδι με το χέρι του – Τι συμβαίνει με τον πανίσχυρο άνδρα της Ρωσίας

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη παρακολουθήσει την πρώτη συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν σε δυτικό δημοσιογράφο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν στην συνέντευξη Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν το γεγονός ότι κατηγόρησε ευθέως τη CIA για την ανατίναξη του αγωγού Nord Stream, αλλά και όσα είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε σύμφωνα με τη Daily Mail είναι για ακόμη μια φορά η υγεία του…

Πολλοί ήταν αυτοί που εστίασαν σε ένα στιγμιότυπο της συνέντευξης, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να κρατά το πόδι σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως μία προσπάθεια να συγκρατήσει τρέμουλο στο πόδι του.

Η υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο δημοσιευμάτων, καθώς εικάζεται πως τα τελευταία χρόνια πάσχει από διάφορα προβλήματα υγείας. 

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε τον Ιανουάριο με τον Λουκασένκο της Λευκορωσίας, ο Πούτιν εμφανίστηκε μπερδεμένος.

Λίγες εβδομάδες πριν υπήρχαν αναφορές ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τον ισχυρισμό ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Ο Nord Stream, ο κατάσκοπος και τα όπλα της Ρωσίας

Ο Πούτιν στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην στρατιωτική ικανότητα του έθνους του, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «δημιούργησαν υπερηχητικά συστήματα με διηπειρωτικό βεληνεκές και συνεχίζουμε να τα αναπτύσσουμε. Είμαστε τώρα μπροστά από όλους, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη συστημάτων υπερηχητικών κρούσεων. Και τα βελτιώνουμε καθημερινά».

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο της Μόσχας παρέτεινε για άλλους δυο μήνες την προφυλάκιση του Γκέρσκοβιτς. Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο ρεπόρτερ «συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει κρυφά εμπιστευτικές πληροφορίες».

Άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η Μόσχα σε αντάλλαγμα επιδιώκει την απελευθέρωση του Βαντίμ Κράσικοφ, ρώσου φυλακισμένου στη Γερμανία μετά την καταδίκη του για τον φόνο τσετσένου αντιφρονούντα στο Βερολίνο, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σ’ αυτόν.

Σε ερώτηση αν ξέρει ποιος ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream ο Ρώσος ηγέτης απάντησε γελώντας: «Σίγουρα». Ο Τάκερ Κάρλσον χαριτολογώντας απάντησε ότι ήταν απασχολημένος εκείνη την ημέρα, με τον Πούτιν να συνεχίζει: «Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι».

«Ξέρετε, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ο κόσμος λέει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αναζητήστε κάποιον που ενδιαφέρεται», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να ψάχνουμε μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται, αλλά και για κάποιον που έχει δυνατότητες, γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας να πραγματοποιήσουν μία τέτοια έκρηξη. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να συνδεθούν. Ποιος ενδιαφέρεται και ποιος είναι ικανός να το κάνει;» σημείωσε.

Τι είπε για Τραμπ

Ο ρώσος πρόεδρος έκρινε πως η εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες προβλέπεται πως θα αναμετρηθούν ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δεν επηρεάζει τις σχέσεις ΗΠΑ/Ρωσίας.

«Με ρωτάτε αν θα άλλαζε κάτι αν αναλάμβανε νέος ηγέτης. Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι ηγέτης, για την προσωπικότητα κάποιου ηγέτη», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν με κολακευτικό τρόπο ο ένας στον άλλο. Ο Τραμπ καυχιέται, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, πως αν επιστρέψει στην εξουσία μπορεί να επιλύσει τη σύρραξη στην Ουκρανία σε 24 ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις