Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η «βαφτιστήρα» του διέφυγε από τη Ρωσία για το Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η «βαφτιστήρα» του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να διέφυγε από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, έχοντας εξασφαλίσει την ισραηλινή υπηκοότητα για την ίδια και για τον γιο της και πουλήσει το υπερπολυτελές διαμέρισμά της στη Μόσχα.

Η Ξένια Σομπτσάκ είναι πολύ γνωστή στη Ρωσία ως η «βαφτιστήρα» του Βλαντιμίρ Πούτιν και εξέχουσα τηλεοπτική παρουσιάστρια αλλά και η κορυφαία γυναίκα πολιτικός της αντιπολίτευσης της χώρας που στάθηκε εναντίον του Ρώσου προέδρου στις εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με τη DailyMail που επικαλείται δημοσιεύματα από διεθνή ΜΜΕ, η 40χρονη έχει εξασφαλίσει την ισραηλινή υπηκοότητα για την ίδια και τον μικρό γιο της και λέγεται ότι πούλησε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Μόσχα για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η σχέση της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ακόμη, η ίδια γνωρίζει τον Πούτιν από μικρό παιδί, με τον Ρώσο πρόεδρο να παρευρίσκεται στη βάφτισή της. Άλλωστε, έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της. Ο πατέρας της, Ανατόλι Σομπτσάκ, ήταν ο καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.

Ο σημερινός Ρώσος πρόεδρος, μάλιστα, μετέφερε λαθραία τον Σομπτσάκ από τη Ρωσία για να λάβει ιατρική περίθαλψη στη Δύση, όταν ο προστάτης του κατηγορείτο για φερόμενη διαφθορά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ксения Собчак (@xenia_sobchak)

Αργότερα φωτογραφήθηκε στην κηδεία του Ανατόλι Σομπτσάκ μαζί με την Ξένια και τη μητέρα της Λουντμίλα Ναρούσοβα, Ρωσίδα γερουσιαστή το 2000.

Οι σχέσεις της με το Ισραήλ

Δημοσιεύματα των μέσων του Ισραήλ και της Ρωσίας αναφέρουν ότι η Ξένια, η οποία είχε εβραϊκούς δεσμούς από τη μεριά της μητέρας, πήρε την υπηκοότητα του Ισραήλ, όπου βρισκόταν «σε διακοπές» από τις αρχές Μαρτίου. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ксения Собчак (@xenia_sobchak)

Αφού επιβεβαίωσε τις διακοπές της, είπε τον περασμένο μήνα: «Είμαι Ρωσίδα, είμαι πολίτης της Ρωσίας. Δεν μεταναστεύω πουθενά, δεν έχω άλλες υπηκοότητες».

Σήμερα, ανέβασε στα social media ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι τα δημοσιεύματα για την ισραηλινή υπηκοότητα προέρχονται από τα μέσα «προπαγάνδας» του Πούτιν. Ωστόσο δεν τις διέψευσε ενώ δεν σχολίασε και τη φερόμενη πώληση του διαμερίσματός της στη Μόσχα.

Όμως, ανέβασε ένα βίντεο με την ίδια δίπλα στον παγωμένο ποταμό της Μόσχας, ειρωνευόμενη τους ισχυρισμούς ότι βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ιορδάνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έρευνα για τρομοκρατία ξεκινάει η Ρωσία μετά την ουκρανική επίθεση σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Νίζνι Νόβγκοροντ
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα μια επίθεση εναντίον «του διυλιστηρίου πετρελαίου του Κστόβο», «ενός από τα πιο μεγάλα διυλιστήρια της Ρωσίας, που παράγει καύσιμα και λιπαντικά»
ρωσια ουκρανια
Ζώνες «πολέμου» Γαλλία και Γερμανία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις με μολότοφ, λεηλασίες, τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γαλλία, βόμβα μολότοφ έβαλε φωτιά στο πόδι αστυνομικού, με έναν διαδηλωτή να σπεύδει να τον βοηθήσει
γερμανια
Ο Τραμπ προκαλεί ξανά το Ιράν παρά τις απειλές Χαμενεΐ: «Πρέπει να τακτοποιήσουμε στόχους στο Βουνό της Αξίνας»
Οι νέες δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγες ώρες μετά την εντολή που έδωσε ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ στα ιρανικά στρατεύματα, να χτυπήσουν χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν ξανά τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ