Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Κουτσαίνει και «πυροδοτεί» νέες φήμες για την υγεία του

Βλαντιμίρ Πούτιν: Κουτσαίνει και «πυροδοτεί» νέες φήμες για την υγεία του

Νέα σενάρια για την υγεία του «πυροδοτεί» ξανά η εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν στα στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή, καθώς περπατάει και κουτσαίνει μέχρι να φτάσει στην καρέκλα του στο διοικητήριο του πεδίου εκπαίδευσης Σεργκέγιεφσκι.

Πολλές από τις εμφανίσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν «φουντώσει» τις φήμες για την υγεία του και τα πλάνα του που κουτσαίνει είναι αρκετά για να ανοίξει ξανά η συζήτηση. Ο 69χρονος πρόεδρος παρακολούθησε από κοντά τα στρατιωτικά γυμνάσια στη ρωσική Άπω Ανατολή, παρέα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Ο σκοπός της μεγάλης αυτής άσκησης ήταν για να σταλεί ένα μήνυμα στη Δύση ότι, παρά τις μεγάλες απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία που ήδη μετρά 6 μήνες, υπάρχουν τεράστια αποθέματα στρατευμάτων και εξοπλισμού. Για αυτό και ο ίδιος ο Πούτιν έδειχνε ιδιαίτερα… κεφάτος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Όμως, καμία από τις τελευταίες εμφανίσεις του δεν έχει περάσει χωρίς περαιτέρω σχόλια, ιδιαίτερα για τα πιθανά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Άλλωστε, κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κρατικού συμβουλίου της Ρωσίας, με το περιστατικό αυτό να ακολουθεί τους ισχυρισμούς ότι ο ηγέτης της χώρας είχε «παραπονεθεί» στους γιατρούς για «κόπωση και δύσπνοια» στο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή.

Ακόμη, μιλώντας σε νεαρούς Ρώσους, φάνηκε να κουνάει σπασμωδικά το πόδι του και να νιώθει άβολα στην καρέκλα του, κάνοντας αρκετές κινήσεις και πιάνοντας σφιχτά το χερούλι της για να στηριχτεί και να προσαρμόσει κάπως τον τρόπο που κάθεται.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις φήμες που ήδη υπάρχουν από τότε που ξεκίνησε τη βάρβαρη εισβολή του στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο της Ρωσίας να φαίνεται συχνά ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο των άκρων του.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι παρουσιάζει συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι έχει καρκίνο ή Πάρκινσον και εξαφανίζεται για αρκετές ημέρες επειδή υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις για την υγεία του. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος κάνει ενθαρρυντικές δηλώσεις για το μέλλον της Ρωσίας, με την πιο πρόσφατη να είναι ότι «τα δύσκολα στην οικονομία με τις κυρώσεις της Δύσης πέρασαν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις