Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Να αρχίσουν ξανά οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (24/5/24) ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο, με δεδομένο ότι η νόμιμη θητεία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τυπικά έληξε την 21η Μαΐου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης για την Ουκρανία, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία, ότι οι συνομιλίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν «τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους».

Στην ουσία ο Πούτιν, επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό, το σημερινό δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, «κλειδώνοντας» τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αίγυπτος: Εκλιπαρεί για έλεος η παρουσιάστρια που καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών – «Δεν έχω καπνίσει ούτε τσιγάρο»
«Ορκίζομαι στον Παντοδύναμο Θεό, με τον πιο ισχυρό όρκο, ότι έχω αδικηθεί», έλεγε και ξαναέλεγε με δάκρυα στα μάτια, μετά την ανακοίνωση της απόφασης
Η παρουσιάστρια Σάρα Χαλίφα
Financial Times: Η μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ – Navy Seals εξουδετέρωναν νάρκες για 4 μήνες
Η Τεχεράνη έχει αμφισβητήσει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την αποναρκοθέτηση - Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι «κανείς εκτός από το Ιράν δεν γνωρίζει τη θέση αυτών των ναρκών»
Δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμού
Απελάσεις μεταναστών από τη Γερμανία, απαγόρευση της σημαίας Pride και πατριωτισμός - Το σκληρό μανιφέστο του AfD
Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας που σάρωσε στις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ, θέλει να δημιουργήσει διαφορετικές τάξεις για τα προσφυγόπουλα και να «αποϊδεολογικοποιήσει» το σχολείο
Άλις Βάιντελ/Τίνο Χρούπαλλα/Ούλριχ Ζίγκμουντ 68