Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Σύντομα θα μπει σε σανατόριο», δηλώνει πρώην επικεφαλής της ΜΙ6

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Σύντομα θα μπει σε σανατόριο», δηλώνει πρώην επικεφαλής της ΜΙ6
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από την προεδρία της Ρωσίας, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της βρετανικής MI6, Σερ Ρίτσαρντ Τέαρλοβ, ο οποίος δηλώνει ότι θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε σανατόριο, λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει.

Οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της MI6 για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε… σανατόριο έρχονται μετά τα σενάρια που υπάρχουν για την υγεία του, με τις φήμες να λένε ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και λήψη στεροειδών ενώ υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι πάσχει από Πάρκινσον ή άνοια.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην ισχυρός άνδρας της MI6 δηλώνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποχωρήσει σύντομα από τον προεδρικό θώκο της Ρωσίας για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, λέγοντας ότι «θα έχει φύγει μέχρι το 2023 και θα εισαχθεί στο σανατόριο, από το οποίο δεν θα βγει ξανά ως πρόεδρος της Ρωσίας».

«Αυτός είναι ένας τρόπος για να προχωρήσουμε τα πράγματα χωρίς πραξικόπημα», πρόσθεσε ο Σερ Ρίτσαρντ Τέαρλοβ, γιατί ήδη υπάρχουν «μερικά πολύ περίεργα πλάνα του Πούτιν», αναφορικά με τις σπασμωδικές κινήσεις που έκανε με το πόδι του στη συνάντησή του με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στο «τέλος αυτού του καθεστώτος στη Ρωσία» αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί». «Αυτό που λέω είναι ότι είτε τον επόμενο χρόνο, είτε σε 18 μήνες θα διαλυθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εισβολή στην Ουκρανία είναι μια καταστροφή», τόνισε ο Σερ Ρίτσαρντ Τέαρλοβ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις