Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

VMRO για ρηματική διακοίνωση: Η “Μακεδονία” είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη

VMRO για ρηματική διακοίνωση: Η “Μακεδονία” είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Ζάεφ εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν στα Σκόπια στην Αθήνα.

Αναφερόμενο στο περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, το VMRO-DPMNE αναφέρει μεταξύ άλλων πως “το “μακεδονικό” κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία”.

Η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE αναλυτικά:

«Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την “μακεδονική” ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι “μακεδονικό”.

Ο νόμος για τις γλώσσες, η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του SDSM (σ.σ Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας), αλλά ήταν μέρος των παραχωρήσεων του Ζάεφ. Το “μακεδονικό” κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των “Μακεδόνων” πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους.

Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την “Μακεδονία” από την μέρα που ο αμνηστευθείς Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι προς το κράτος αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται. Η “Μακεδονία” είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα. Τα χρήματα των πολιτών καταλήγουν στις τσέπες ανώτατων κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, επινοούνται κρατικά αξιώματα, διασπαθίζονται χρήματα του προϋπολογισμού μέσω εγκληματικών συμβάσεων και επιχορηγήσεων. Το φάρμακο για την μαυρίλα του Ζάεφ είναι ο “Μακεδόνας” πολίτης, που στις επόμενες εκλογές θα στείλει τον Ζάεφ σε πολιτική σύνταξη…».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις