Κόσμος

“Βοήθεια ύψους 37 δισ. ευρώ θα λάβει η Ισπανία για τις τράπεζες”

Οι ισπανικές τράπεζες θα λάβουν μια πρώτη οικονομική ενίσχυση ύψους 37 δισεκ. ευρώ από πλευράς της ευρωζώνης, ένα ποσό το οποίο θα κατανεμηθεί στα εθνικοποιημένα τραπεζικά ιδρύματα, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η εισροή των κεφαλαίων στις τέσσερις εθνικοποιημένες τράπεζες θα ανέλθει σε 37 δισεκ. ευρώ», είπε ο Ντε Γκίντος κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Η διάθεση του ποσού αυτού αφορά κατά κύριο λόγο την Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα βάσει στοιχείων ενεργητικού, η διάσωση της οποίας από το κράτος με 20 και πλέον δισεκ. ευρώ επιτάχυνε τη λήψη της απόφασης από την ευρωζώνη να υπάρξει και δική της συμβολή στην ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Η ανακοίνωση της χαρακτηριζόμενης ως ιστορικής αυτής διάσωσης το Μάιο προηγήθηκε της ανακοίνωσης περί δημιουργίας από την ευρωζώνη μιας γραμμής πιστώσεων ύψους 100 δισεκ. ευρώ για το σύνολο του ισπανικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος πάντως σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση τελικά αναμένεται να χρειαστεί περί τα 40 δισεκ. ευρώ.

Η ευρωζώνη υπολογίζει ότι θα προχωρήσει στην διάθεση της βοήθειας για τον ισπανικό τραπεζικό τομέα διαμέσου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) «στις αρχές του Δεκεμβρίου», είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάντε μαζικές απολύσεις στις τράπεζες για να σας βοηθήσουμε!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτείται η πρωθυπουργός της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, για περιστατικά με ουκρανικά drone - Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός
Το ακροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς το αριστερό κόμμα των Προοδευτικών δήλωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του
Εβίκα Σιλίνια
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo