Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία τις ημέρες του Πάσχα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Ορθοδόξων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε, πάντως, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για ειρήνευση.

Στο μεταξύ οι καταστροφές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα κτίρια και υποδομές της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή υπολογίζονται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό το κόστος θα αυξηθεί περαιτέρω όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας.

Μιλώντας σε συνέδριο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις ανάγκες οικονομικής ενίσχυσης της Ουκρανίας, ο Μάλπας ανέφερε ότι η πρώιμη εκτίμηση του κόστους για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών δεν περιλαμβάνει τον διαρκώς αυξανόμενο οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη χώρα.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται, επομένως το κόστος θα αυξηθεί», σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club