Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις να μην επιτρέπουν στη Ρωσία να ανασυνταχθεί στρατιωτικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να στοχεύουν στο ότι η Ρωσία δεν θα μπορεί να ανασυγκροτήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (3.2.2023) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε σήμερα στο Κίεβο την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, επίσης, πως η Ουκρανία θα παλέψει για να κρατήσει την ανατολική πόλη «οχυρό» Μπαχμούτ για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και κάλεσε τη Δύση να την προμηθεύσει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσει το Κίεβο να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή του Ντονμπάς.

zelensky r

«Κανείς δεν θα χαρίσει το Μπαχμούτ. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε. Θεωρούμε το Μπαχμούτ το οχυρό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία θα μπορέσει να κρατήσει το Μπαχμούτ και να απελευθερώσει το κατεχόμενο Ντονμπάς αν παραλάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς».

zelensky r

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία πανηγυρίζει για τη νίκη της AfD: Η Γερμανία ξύπνησε – Ιστορική ταπείνωση για Μερτς
Όπως ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένους του Πούτιν, η επαναφορά της ενεργειακής συνεργασίας με τη Μόσχα θα μπορούσε, κατά την εκτίμησή του, να «αναζωογονήσει τη γερμανική βιομηχανία και οικονομία»
AfD 12
Γερμανία: Η ΑfD καλπάζει στις εκλογές των κρατιδίων, καλεί τον Μερτς να παραιτηθεί και ζητά συνεργασία με το CDU
Η CDU του καγκελάριου Merz έπεσε στο 5,3%, το χειρότερο αποτέλεσμα της σε οποιεσδήποτε περιφερειακές εκλογές από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Φρίντριχ Μερτς
77