Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στην Πολωνία ο πρόεδρος της Ουκρανίας μετά από πρόσκληση του Ντούντα

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στην Πολωνία ο πρόεδρος της Ουκρανίας μετά από πρόσκληση του Ντούντα

Την ερχόμενη Τετάρτη (05.04.2023) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία, μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα. 

Η τελευταία φορά που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση με πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ήταν τον Δεκέμβριο του 2022, στη διάρκεια της επιστροφής του στη χώρα του από τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συναντηθεί την Τετάρτη στην Πλατεία του Κάστρου στη Βαρσοβία με πολωνούς πολίτες και συμπατριώτες που έχουν βρει καταφύγιο στην Πολωνία.

«Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου (Αντρέι) Ντούντα. Θα διεξαχθούν μακροσκελείς, ευρείες συνομιλίες, όχι μόνο για την κατάσταση ασφαλείας, αλλά και για την οικονομική και πολιτική στήριξη. Θα είναι μια επίσημη επίσκεψη», δήλωσε στον ρ/σ RMF ο σύμβουλους εξωτερικών υποθέσεων του πολωνού προέδρου Μαρσίν Πρζιντάτς.

Η Πολωνία είναι γείτονας της Ουκρανίας και οι δύο χώρες έχουν παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς. Πολλοί Ουκρανοί εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή τον περασμένο χρόνο με έναν μεγάλο αριθμό εξ αυτών να αναζητά ασφαλές καταφύγιο στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις