Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το 2023 είναι η χρονιά της νίκης μας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας»

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το 2023 είναι η χρονιά της νίκης μας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ελπιδοφόρο μήνυμα νίκης έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, όπως ανέφερε στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά του 2023. «Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας», είπε μεταξύ άλλων.

«Λαχταράτε για πίστη και ελπίδα; Αυτές βρίσκονται στις (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις εδώ και πολύ καιρό (…) Λαχταράτε για φως; Αυτό βρίσκεται μέσα σε όλους μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα», η παροχή του οποίου έχει διαταραχθεί σοβαρά από τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, είπε στο Telegram ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά.

«Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας», κατέληξε, καλώντας τους συμπατριώτες του να «δουλέψουν», να «αγωνιστούν» και «βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».

Στο δικό του βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία και ότι η χώρα του μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την «πατρίδα» και για να διασφαλίσει την «αληθινή ανεξαρτησία» για τον λαό της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις