Κόσμος

«Βόμβα» Blooberg: Η Τουρκία ετοιμάζει από κοινού με τη Ρωσία παραγωγή πυραύλων

Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ και ετοιμάζεται για την από κοινού παραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία. Την ίδια ώρα φαίνεται πληθαίνουν τα σενάρια για απομάκρυνση της Αγκυρας από το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία θέλει να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για να παράγει από κοινού πυραύλους και να λάβει τεχνογνωσία για να αναπτύξει τα δικά της αμυντικά συστήματα, αναφέρει χαρακτηριστικά το Blooberg. Σχολιάζει μάλιστα πως τέτοιο βήμα θα μπορούσε να ενισχύσει την κριτική από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από τη συμμαχία.

“Θα υπογράψουμε αφού συμφωνήσουμε για τις τελικές λεπτομέρειες σχετικά με την από κοινού παραγωγή ή παραγωγή ορισμένων τμημάτων στην Τουρκία και την ανταλλαγή τεχνολογιών”, δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, γνωστής ως SSB.

Οι συνομιλίες αυτές αποτελούν μέρος της συμφωνίας της Τουρκίας για την αγορά της δεύτερης παρτίδας του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία και έχουν φτάσει σε ένα “αρκετά ώριμο” στάδιο, δήλωσε ο Ντιμίρ την Παρασκευή στην Άγκυρα. «Η υπογραφή μιας συμφωνίας είναι πολύ κοντά», είπε.

Τα σχόλια αυτά φανερώνουν ότι η Τουρκία παραμένει απτόητη παρά την προοπτική να επιβάλουν οι ΗΠΑ κυρώσεις σε βάρος της, για την αγορά των ρωσικών S-400.
Σημειώνεται άλλωστε πως μόλις την Τετάρτη, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής γερουσίας ψήφισε υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, τόσο για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, όσο και για τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Το Πεντάγωνο, μάλιστα, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά την Τουρκία ότι θα πρέπει να ξεφορτωθεί τους S-400 αν θέλει να πάρει τα αμερικανικά F-35. «Αν η Τουρκία θέλει να επιστρέψει στο μαντρί, ο δρόμος για να το κάνει είναι να ξεφορτωθεί τους S-400. Οχι να τους βάλει σε μια αποθήκη και να τους κλειδώσει. Θα πρέπει να εκχωρήσει αυτό το οπλικό σύστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν. Ο Ερντογλαν από την πλευρά του είναι ξεκάθαρος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο 19χρονοι που δήλωναν πίστη στo ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη
Έλεγαν ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να κόψουν τους λαιμούς των ανθρώπων και να επιτεθούν σε χριστιανούς και Εβραίους - Οι δύο νεαροί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Τουρκία
Αστυνομικός του τμήματος Νέας Υόρκης (NYPD)
Η Κίνα ενισχύει τη ναυτική της ισχύ – Σε υπηρεσία το νεότερο αεροπλανοφόρο «Fujian» του Πεκίνου
Το «Fujian», το πρώτο κινεζικό πλοίο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, συμβολίζει τη φιλοδοξία του Σι Τζινπίνγκ να ανταγωνιστεί τη ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Φουτζιάν
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ
Προκαλεί ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Νότιας Κορέας για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε μη αναγνωρισμένο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οκτώ ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή πυρηνοκίνητου υποβρυχίου για τη Σεούλ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν