Κόσμος

Βόρεια Ευρώπη και Βαλκάνια στο έλεος του καιρού

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη βόρεια Ευρώπη, την ώρα που η περιοχή των Βαλκανίων «βουλιάζει» από τις πλημμύρες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το χιόνι και οι πολικές θερμοκρασίες καθήλωσαν ξανά όλα τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Σκωτίας έως τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ εκείνο του Ιβερνές παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 14.00.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας. Η Βρετανία, που τον περασμένο χρόνο πέρασε έναν από τους ψυχρότερους χειμώνες των τελευταίων 30 ετών, δεν έχει βιώσει τόσο βαριά χιονόπτωση τέτοια εποχή από το 1993, με αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες σχολεία και να προκληθεί χάος στις μετακινήσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Σε ορισμένα τμήματα της χώρας το χιόνι έλιωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ η θερμοκρασία στο Λονδίνο έπεσε στους έξι βαθμούς Κελσίου.

Πλημμύρες στο Μαυροβούνιο

Περίπου 7.000 άνθρωποι στο Μαυροβούνιο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες μέρες. 11 από τους συνολικά 21 δήμους της χώρας έχουν πληγεί.

Η κατάσταση είναι κρισιμότερη στην πεδιάδα Ζέτα, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη με αποτέλεσμα επτά χωριά με 8.000 κατοίκους να έχουν καλυφθεί από τα νερά.

Στο δήμο Γκολούμποβτσι, επλήγησαν 1.200 κατοικίες, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου Β92, και τα προβλήματα παραμένουν έντονα στην πόλη Νίκσιτς. Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις ενισχύουν τα αναχώματα στον ποταμό Μπόγιανα, κοντά στην πόλη Ούλτσινι.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της χώρας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολίες και παραμένει αποκλεισμένος ο οδικός άξονας Ποντγκόριτσα – Μπαρ λόγω υπερχείλισης της λίμνης Σκόδρας.

Προβλήματα από κατολισθήσεις δημιουργήθηκαν στην περιοχή Βρανίνα και στο Ντανίλοβγκραντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Η 42χρονη είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απαγωγή και στο παρελθόν - Οι αρχές την εντόπισαν μέσα σε βανάκι μαζί με τα παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην μητέρα τους
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αγόρασε γοτθικό κάστρο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Meta στην Ιρλανδία
Πρόκειται για κάστρο σε οικόπεδο 400 στρεμμάτων δίπλα στο ποτάμι - Ο Ζάκερμπεργκ και η Τσαν αναμένεται να συνεχίσουν να ζουν στις ΗΠΑ και να χρησιμοποιούν το κάστρο όταν επισκέπτονται την Ιρλανδία
Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Ισραηλινούς εποίκους στην Δυτική Όχθη με την Βιβλική εντολή «Ου κλέψεις»
Οι Ισραηλινοί έποικοι άρχισαν να περικυκλώνουν σπίτια στην Κούσρα στις 9 Αυγούστου, ως προσπάθεια κατάσχεσης ιδιωτικής παλαιστινιακής γης, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Δυτική Όχθη