Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόρεια Ιρλανδία: Δημιούργημα ΑΙ η φωτογραφία του μέλους της Χαμάς που γιορτάζει το halloween

Βόρεια Ιρλανδία: Δημιούργημα ΑΙ η φωτογραφία του μέλους της Χαμάς που γιορτάζει το halloween
photo Reuters

Δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης είναι η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει μέλος της Χαμάς να γιορτάζει το halloween στην πόλη Λοντοντέρι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η συγκεκριμένα φωτογραφία δείχνει ένα άτομο ντυμένο με στρατιωτική στολή που κρατά ένα ψεύτικο όπλο και μια παλαιστινιακή σημαία. Ο άνδρας φορά κουκούλα και μια ταινία με την ονομασία, στα αραβικά, της Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία.

Η αστυνομία της πόλης τόνισε πως δεν υπάρχει κανείς αυτόπτης μάρτυρας που να επιβεβαιώνει την παρουσία ατόμου με τη στολή της Χαμάς. Μάλιστα ο ασκών χρέη διευθυντή της αστυνομίας Τζον Μπούτσερ είπε σήμερα ότι υπάρχει μια «υπόνοια» ότι η φωτογραφία είναι δημιούργημα «κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης». Ένας άλλος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Νάιτζελ Γκόνταρντ, είπε ότι και εκείνος πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι πλαστή.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον εορτασμό του halloween στο Λοντοντέρι, σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που οργανώθηκαν στην Ευρώπη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις