Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Καρολίνα: 21χρονος που σκοτώθηκε αντιμετώπισε τον δράστη σώζοντας συμφοιτητές του

Βόρεια Καρολίνα: 21χρονος που σκοτώθηκε αντιμετώπισε τον δράστη σώζοντας συμφοιτητές του

Ηρωική ήταν η στάση ενός 21χρονου στο πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα. Έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη σώζοντας τις ζωές πολλές συμφοιτητών του.

Πολλούς συμφοιτητές του από βέβαιο θάνατο έσωσε ένας 21χρονος στο πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα πληρώνοντας με την ζωή του τον ηρωισμό του.

Επιτέθηκε στον δράστη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της αστυνομίας της Σάρλοτ Κέρ Πάτνεϊ.

Ο φοιτητής Περιβαλλοντολογίας Ράιλι Χάουελ, ένας από τους δύο που σκοτώθηκαν στο περιστατικό αυτό, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε να τερματιστεί η επίθεση του δράστη, επεσήμανε ο Πάτνεϊ.

«Αν δεν ήταν εκείνος, ο δράστης ίσως να μην είχε αφοπλιστεί», εξήγησε.

Ο νεαρός έκανε «ακριβώς αυτό που εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να κάνουν: τρέξτε, κρυφτείτε και προστατευθείτε ή αντιμετωπίστε τον δράστη», επεσήμανε ο διοικητής της αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Καθώς δεν είχε πού να κρυφτεί ή να τρέξει, επέλεξε το τελευταίο. Όμως η θυσία του έσωσε ζωές», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο Χάουελ αντιμετώπισε τον δράστη «και τον έριξε κατά γης», κάτι που έδωσε χρόνο στην αστυνομία της πανεπιστημιούπολης για να επέμβει.

Ο άλλος φοιτητής που σκοτώθηκε είναι ο 19χρονος Έλις Πέρλιερ. Τέσσερις ακόμη φοιτητές έχουν τραυματιστεί: ο Ντριου Πεσκάρο (19 ετών), ο Σον ΝτιΧαρτ (20 ετών), η Έμιλι Χουπτ (23 ετών) και ο Ράμι Αλραμαντχάν (20 ετών). Όλοι αναμένεται να αναρρώσουν.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν σημειώθηκε περίπου στις 17:40 (της Τρίτης τοπική ώρα, 00:40 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στο κτίριο Κένεντι Χολ κατά την τελευταία ημέρα των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 22χρονο Τέρελ, εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία και τέσσερις για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο νεαρός είχε εγκαταλείψει πρόσφατα τις σπουδές του στην Ιστορία σε αυτό το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Εικόνες από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν την αστυνομία να συνοδεύει τον δράστη, έναν ψηλό νεαρό με ακατάστατα μαλλιά από το περιπολικό ως το αστυνομικό τμήμα. Εκείνη την ώρα ο Τέρελ κοίταξε πάνω από τον ώμο του χαμογελώντας και φάνηκε να λέει κάτι στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WBTV, ο νεαρός είπε: «Απλώς μπήκα στην αίθουσά του και τον σκότωσα».

Η αστυνομία επεσήμανε ότι ο Τέρελ χρησιμοποίησε ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα και είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Επίσης φαινόταν να γνωρίζει την αίθουσα στην οποία εισήλθε και άρχισε να πυροβολεί, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν γνώριζε τους φοιτητές που πυροβόλησε.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον λόγο», σημείωσε ο Πάτνεϊ. «Το γεγονός ότι ήταν όλα τυχαία μας ανησυχεί περισσότερο», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι ο Τέρελ έδρασε μόνος του.

Ο 22χρονος πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, με την εκπρόσωπο της τοπικής εισαγγελίας Μέγκαν ΜακΝτόναλντ να εξηγεί ότι ο Τέρελ ενδέχεται να καταδικαστεί ακόμη και σε θάνατο, αν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία.

Στο μεταξύ αρκετές χιλιάδες φοιτητές, μέλη του προσωπικού και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο γήπεδο του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις