Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ λόγω πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ λόγω πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ
Φωτογραφία Reuters

Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ για 11 ημέρες στη Βόρεια Κορέα καθώς οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να μνημονεύσουν τον θάνατο του πρώην ηγέτη τους, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος πέθανε πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 69 ετών.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας από τη βορειοανατολική πόλη Sinuiju.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή (17.12.2021) ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ο κάτοικος, όπως μεταδίδει η DailyMail, πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ακόμη ότι «ακόμα και αν ένα μέλος της οικογένειάς σου πεθάνει κατά την περίοδο πένθους, δεν μπορείς να κλάψεις δυνατά και η σορός του θάβεται μετά το πέρας της. Προφανώς δεν μπορείς να γιορτάσεις και τα γενέθλιά σου αν πέφτουν μέσα στην περίοδο πένθους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις