Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Η στιγμή της εκτόξευσης του νέου πυραύλου [vids, pics]

Βόρεια Κορέα: Η στιγμή της εκτόξευσης του νέου πυραύλου [vids, pics]

Όχι μόνο γελούσαν και τα… μουστάκια του, όχι μόνο φωτογραφήθηκε να πανηγυρίζει αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα video από τη στιγμή της νέας πυραυλικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα. Και φυσικά, στους πολίτες της χώρας το ανακοίνωσε με το γνωστό ύφος και χαρά στη φωνή της, η (πασίγνωστη πια) εκφωνήτρια ειδήσεων, με το ροζ κιμονό!

Υπό τους ήχους ενός εμβατηρίου, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από την εκτόξευση ενός νέου πυραύλου μεσαίας-μακράς ακτίνας, η οποία έγινε το πρωί της Κυριακής (14.05.2017), φυσικά υπό το βλέμμα του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχή πυραυλική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου μεσαίας-μακράς ακτίνας, με στόχο την πιστοποίηση μεταφοράς “πυρηνικής κεφαλής μεγάλης ακτίνας δράσης”. Πιστεύεται ότι ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ήταν Hwasong-12.

Ακολούθησε η ανακοίνωση από την εκφωνήτρια με το ροζ κιμονό…

Χαρές και πανηγύρια Κιμ Γιονγκ Ουν για τη νέα δοκιμή!

Χαμογελαστός και χαρούμενος για τη νέα πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φωτογραφήθηκε να πανηγυρίζει μαζί με ανώτατους στρατιωτικούς του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Μέσα από το πρακτορείο Rodong Sinmun, η Πιονγιανγκ έδωσε στη δημοσιότητα 30 φωτογραφίες από την εκτόξευση.

Ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “εκφοβισμό” των χωρών που “δεν διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο” και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην παρερμηνεύσει την πραγματικότητα ότι οι κεντρικές ΗΠΑ βρίσκονται “εντός της ακτίνας δράσης” των πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

 

“Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να προκαλέσουν τη Βόρεια Κορέα, δεν θα ξεφύγουν από τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία τους” απείλησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, που εκτός από τη στιγμή των πανηγυρισμών φρόντισε να φωτογραφηθεί και με τον πύραυλο την ώρα που γινόταν η προετοιμασία για τη μεταφορά του στο σημείο της εκτόξευσης.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2,111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

Ο βαλλιστικός πύραυλος προσθαλασσώθηκε κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως “μήνυμα” προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Φυσικά, η νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας δεν έμεινε αναπάντητη από τον Λευκό Οίκο. “Ας είναι αυτή η νέα πρόκληση μια αφύπνιση για όλα τα Έθνη να επιβάλουν ακόμη ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα” δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός πως ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας “τόσο κοντά σε ρωσικό έδαφος, ο πρόεδρος δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Ρωσία είναι ευχαριστημένη”.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο πύραυλος έπεσε 300 μίλια από το έδαφός της και δεν αποτέλεσε απειλή.

Φωτογραφίες: Rodong Sinmun

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε