Κόσμος

Βόρεια Κορέα: “Ιντριγκάρουν” τον Κιμ! “Μην εμπιστεύεσαι τον Τραμπ”!

Η Τεχεράνη προειδοποιεί την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και οι σχέσεις Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν μπαίνουν... σε νέες περιπέτειες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τεχεράνη συμβουλεύει την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και σκοπεύει να στείλει τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ να επισκεφθεί τη ΛΔ Κορέας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βορειοκορεάτικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Η σχέση Τραμπ – Κιμ

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστος εταίρος στον διάλογο, τόσο με την αποχώρησή τους από το ΚΟΣΔ [Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η επίσημη ονομασία της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν], όσο και στις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αραγτσί, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ.

Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον ανεξάρτητων χωρών όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι οι οικονομικές κυρώσεις, συνέχισε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ.

Ακόμη, ο Αραγτσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει τον Ζαρίφ στην Πιονγκγιάνγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εκλογές καλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φέντοροφ - Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν «αβεβαιότητα» για Ζελένσκι
«Πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο, ασφαλή και ρεαλιστικό μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκαταστήσει μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία»
Φεντεροφ
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
10
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek