Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: “Ιντριγκάρουν” τον Κιμ! “Μην εμπιστεύεσαι τον Τραμπ”!

Τραμπ

Η Τεχεράνη προειδοποιεί την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και οι σχέσεις Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν μπαίνουν… σε νέες περιπέτειες.

Η Τεχεράνη συμβουλεύει την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και σκοπεύει να στείλει τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ να επισκεφθεί τη ΛΔ Κορέας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βορειοκορεάτικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Η σχέση Τραμπ – Κιμ

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστος εταίρος στον διάλογο, τόσο με την αποχώρησή τους από το ΚΟΣΔ [Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η επίσημη ονομασία της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν], όσο και στις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αραγτσί, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ.

Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον ανεξάρτητων χωρών όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι οι οικονομικές κυρώσεις, συνέχισε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ.

Ακόμη, ο Αραγτσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει τον Ζαρίφ στην Πιονγκγιάνγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις