Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να χτυπήσουμε παντού! Διηπειρωτικός ο πύραυλος που δοκιμάστηκε [pics, vids]

Βόρεια Κορέα: Μπορούμε να χτυπήσουμε παντού! Διηπειρωτικός ο πύραυλος που δοκιμάστηκε [pics, vids]

Η κυρία με το ροζ κιμονό εμφανίστηκε ξανά. Και με μεγάλη χαρά ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα έκανε – για πρώτη φορά- δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου και πως το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν διαμηνύει ότι μπορεί να “χτυπήσει” παντού.

Είναι οι επίσημη ανακοίνωση που περίμεναν όλοι. Και έγινε από την… αγαπημένη παρουσιάστρια ειδήσεων του κρατικού καναλιού της Βόρειας Κορέας. Τη γυναίκα που με την ίδια χαρά και τον ίδιο ενθουσιασμό ανακοινώνει κάθε… δράση της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου της στόχου που δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει τις ΗΠΑ.

Φυσικά, η (ιστορική όπως είπε η παρουσιάστρια) δοκιμή το διηπειρωτικού (ICBM) πυραύλου Hwasong-14 έγινε υπό το βλέμμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Έφτασε στα 2.802 χιλιόμετρα ύφος και διάνυσε 933 χιλιόμετρα και έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. «Η Βόρεια Κορέα είναι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη και έχει πολύ ισχυρούς διηπειρωτικούς πύραυλους οι οποίοι μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», πρόσθεσε.

«Η επιτυχημένη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου (…) αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην ιστορία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε. Και μετά, η κρατική τηλεόραση έδειξε και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να υπογράφει τη χειρόγραφη διαταγή, την οποία συνέταξε ο ίδιος και η οποία έχει ημερομηνία Δευτέρας.

Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως η Βόρεια Κορέα επέλεξε να κάνει τη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου ανήμερα της εθνικής επετείου των ΗΠΑ (Ημέρα της Ανεξαρτησίας η 4η Ιουλίου) και λίγες μέρες αφού στον Λευκό Οίκο βρέθηκε ο νέος πρόεδρος της Βόρειας Κορέας.

Η νέα εκτόξευση περιλαμβάνεται σε μια μακρά σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων κατά παράβαση των διεθνών αποφάσεων, βάσει των οποίων απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε