Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση άγνωστου βλήματος

Σε ακόμη μια δοκιμή, για την οποία όμως δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, προχώρησε την Πέμπτη (31.10.2019) η Βόρεια Κορέα.

Η είδηση πως η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα δοκιμή, “ήρθε” μέσα από ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δυο αγνώστων στοιχείων βλήματα προς την θάλασσα στα ανατολικά της, στην περιοχή ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς τι ήταν… ακριβώς αυτό που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Ο στρατός της Σεούλ, πάντως, βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενώ παρακολουθεί την κατάσταση για πιθανές νέες δοκιμές, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο.

Από την πλευρά της, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως “φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο” και συμβούλευσε τα πλοία να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα, θα είναι η πρώτη που κάνει η Πιονγκγιάνγκ τον τελευταίο σχεδόν έναν μήνα και η 12η από τον περασμένο Μάιο.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου ότι δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο και αποσκοπεί στην αποτροπή εξωτερικών απειλών και στην ενίσχυση της αυτοάμυνάς της.

Με πληροφορίες και από CNN

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι
Ερντογάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ιράν - «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Ολοκαύτωμα για τον ισραηλινό λαό»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan listens as Somalia's President Hassan Sheikh Mohamud speaks during a joint news conference in Istanbul, Turkey, Tuesday, Dec. 30, 2025. (AP Photo/Khalil Hamra)