Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Ο καταστροφέας Τραμπ ικετεύει για πόλεμο!

Τραμ Νότια Κορέα Σεούλ Βόρεια Κορέα

Δεν ήταν δυνατόν η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία να μην προκαλέσει… εντάσεις. Επί μέρες η Βόρεια Κορέα δεν είχε… σχολιάσει της της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου.

Αλλά πόσο θα μπορούσε να μείνει… σιωπηλή; Όχι πολύ. Και το Σάββατο (11.11.2017) ήρθαν τα… πυρά. Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο “καταστροφέα” αλλά και “ικέτη”.

Σχεδόν έξι μέρες αφού ξεκίνησε η πρώτη περιοδεία του Αμερικανού προέδρου στην Ασία, η Πιονγκγιάνγκ έριξε τα… πυρά της.

Βόρεια Κορέα: Θέλει να μας απομονώσει

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι στόχος του είναι να απομονώσει τους πολίτες της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία δείχνει ότι είναι ένας «καταστροφέας της παγκόσμιας ειρήνης». Και πως ο Αμερικανός πρόεδρος ικέτευε για πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο Τραμπ έκανε και πάλι την προσπάθειά του να αποξενώσει τους πολίτες μας από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Φυλλάδια κατά του Τραμπ

Παράλληλα, στο Rodong Sinmun, το επίσημο μέσο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας, αποκαλύπτεται ότι Βορειοκορεάτες έριξαν φυλλάδια κατά του Τραμπ στη… Σεούλ.

Επιτροπή του κόμματος της Βόρειας Κορέας έριξε ένα εκατομμύριο (!) φυλλάδια σε πολλά σημεία της Σεούλ στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία βρισκόταν στη Νότια Κορέα ο Τραμπ.

Στόχος, αναφέρει το κείμενο στο Rodong Sinmun “να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Τραμπ στη Νότια Κορέα και τα πολεμικά παιχνίδια σε βάρος της Βόρειας Κορέας». Μάλιστα, το βορειοκορεατικό μέσο επικαλείται… δημοσίευμα της νοτιοκορεάτικης διαδικτυακής εφημερίδας Minjok Ilbo.

«Η οργάνωση δήλωσε ότι τα φυλλάδια είχαν στόχο να αφυπνίσουν τον λαό ώστε να εμποδιστούν οι πολεμικές κινήσεις κατά του Βορρά που κλιμακώθηκαν από την πολεμική επίσκεψη του Τραμπ», αναφέρει το κείμενο.

Το μήνυμα του Τραμπ: Μη μας υποτιμάτε!

Ήταν από τη Νότια Κορέα και το κοινοβούλιο της η πιο επιθετική ρητορική του Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας κατά την περιοδεία του στην Ασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα. Τη χαρακτήρισε «απάνθρωπη δικτατορία» στην ομιλία του στη Βουλή της Νότιας Κορέας.

«Μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Και ζήτησε από τα μέλη του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου, τα προέτρεψε να «μην αφεθούν να εκφοβιστούν».

«Δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Απομονώστε τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αναφερόμενος στην «απάνθρωπη δικτατορία» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ έκρινε ότι «μακράν του να εγγυάται την ισότητα των πολιτών της, αυτή η απάνθρωπη δικτατορία τους μετράει (…) με βάση αυθαίρετα κριτήρια που αφορούν την πίστη τους προς (τον αρχηγό) του κράτους».

Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγκγιάνγκ. Να αρνηθούν να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.

Απειλή και… προτροπή για συμφωνία

«Δεν θα επιτρέψουμε οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε και πεθάναμε για να εξασφαλίσουμε». Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να θυμίσει την αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο της Κορέας.

Και ενώ προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, προσέφερε επίσης μια διπλωματική διαδικασία για να «κλειστεί μια συμφωνία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις