Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Πάρ’ τε μας στα σοβαρά!

Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει πως… δεν αστειεύεται! Και απειλεί πως οι εχθροί της θα πρέπει να πάρουν κυριολεκτικά τις… απειλές της για νέες πυρηνικές δοκιμές!

Η Βόρεια Κορέα δεν σταματά τις απειλές. Οι οποίες δεν έρχονται (μόνο) από τον ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά και από υπουργούς του και διάφορους άλλους… παρατρεχάμενους.

Ένας από αυτούς, ανώτατος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας μίλησε στο CNN. Και ζήτησε να πάρει ο κόσμος στα σοβαρά την Βόρεια Κορέα! Συγκεκριμένα τις απειλές του υπουργού Εξωτερικών, Ρο Γιονγκ Χο. Ο οποίος απείλησε πως η Βόρεια Κορέα θα κάνει νέα πυρηνική δοκιμή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

“Ο υπουργός Εξωτερικών είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τις προθέσεις του ηγέτη μας. Συνεπώς πιστεύω πως θα πρέπει να πάρετε τοις μετρητοίς τα λόγια του!” δήλωσε ο διπλωμάτης Ρο Γιονγκ Πιλ στο CNN.

Ποια ήταν αυτή η απειλή; Έχουμε χάσει το μέτρημα, η αλήθεια είναι. Μόνο ο υοπυργός Εξωτερικών (σ.σ. ο Ρο Γιονγκ Χο) έχει απειλήσει τις τελευταίες ημέρες όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!

Στις 15 Σεπτεμβρίου έγινε μία από αυτές. Τότε που η διεθνής κατακραυγή για τις πρακτικές του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν… εκκωφαντική! Επίσης τότε που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε τις πιο σκληρές (σ.σ. μέχρι τώρα) κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα.

Βόρεια Κορέα – ΗΠΑ: Μακάρι να μείνουν στα… λόγια

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι οι απειλές δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα. Δεν βοηθάει βεβαίως κι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία ρίχνει λίγο ακόμη… λάδι στη φωτιά.

Αυτό που προέχει και είναι σημαντικό, είναι οι δύο άνδρες να μείνουν στις… απειλές. Διότι μια σπίθα αρκεί για να αλλάξει ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε, εφόσον στο τραπέζι έχουν τεθεί τα πυρηνικά…

Πηγή: sputniknews.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις