Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Στις εκλογές ψήφισε το… 99,99% των πολιτών!

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές στην Βόρεια Κορέα έφτασε το 99,99% (!) όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, στη διάρκεια των οποίων οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν παρά τον έναν και μοναδικό υποψήφιο. Η συμμετοχή; Τεράστια! Και μάλιστα αυξήθηκε σε 99,99%, ένα σκορ που βελτιώνει το 99,97% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη ψηφοφορία, σύμφωνα με τον επίσημο Τύπο.

Το Κόμμα των Εργαζομένων της Κορέας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, διοικεί με σιδηρά πυγμή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Φυσικά και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ψήφισε…

Βόρεια Κορέα

Πώς γίνονται οι εκλογές στην Βόρεια Κορέα

Κάθε πέντε χρόνια, εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, του βορειοκορεατικού κοινοβουλίου.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν τεράστιες…

Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα

Σε κάθε περιφέρεια δεν υπάρχει παρά μόνο ένας εγκεκριμένος εκ των προτέρων υποψήφιος και το αποτέλεσμα είναι πάντα σίγουρο.

[read4more]

Φέτος, το ποσοστό της συμμετοχής άγγιξε το 100%, καθώς μόνο οι ψηφοφόροι «που βρίσκονταν στο εξωτερικό ή εργάζονταν στη θάλασσα» δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Όπως και το 2014, καθένας από τους 687 υποψηφίους έλαβε το 100% των ψήφων.

«Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετείχαν σαν ένας άνθρωπος στην ψηφοφορία αυτή, που χαλυβδώνει την ηγεσία ενός λαού τόσο στέρεου όσο ένας βράχος», χαιρέτισε το KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος των υποψηφίων που εξελέγησαν. Όμως στην επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση αναγνώσθηκαν τα ονόματα των εκλεγέντων και, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτά.

Το 2014, ο ανώτατος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είχε εκλεγεί με το 100% των ψήφων στην εκλογική περιφέρεια του Όρους Παεκτού, ενός ηφαιστείου στα σύνορα με την Κίνα που τιμάται ως η μυθική κοιτίδα του κορεατικού λαού.

Η απουσία αυτή έχει «μπερδέψει» τους αναλυτές.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα, όμως ίσως ο Κιμ υπολόγισε πώς η χώρα θα φαίνεται πιο φυσιολογική αν αυτός δεν έχει τον επιπλέον τίτλο του βουλευτή, τη στιγμή που έχει ήδη το ανώτατο αξίωμα», εξηγεί ο Λιμ Έουλ-σουλ, καθηγητής βορειοκορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Κιουνγκνάμ.

Αντίθετα η αδελφή και στενή συνεργάτιδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, περιλαμβάνεται στους νεοεκλεγέντες, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5