Κόσμος

Βόρεια Κορέα: «Υπέργηρος» και «αδύναμος» ο Τζο Μπάιντεν

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε οξύτατη φραστική επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον «υπέργηρο» και «αδύναμο», αφού ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Μπάιντεν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον ρωσικό στρατό και τον ρώσο πρόεδρο για εγκλήματα πολέμου. Προκάλεσε ωστόσο αμηχανία στην Ουάσινγκτον και σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες στα τέλη Μαρτίου, όταν είπε πως ο κ. Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Τόσο ανεύθυνα σχόλια δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρά από έναν απόγονο των γιάνκηδων, δεξιοτεχνών από παλιά στις επιθέσεις και τις ραδιουργίες», ανέφερε σε σχόλιό του, φορτωμένο βαριές προσβολές, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, το KCNA, χθες Σάββατο.

Όμως επίσης «θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι (ο κ. Μπάιντεν) έχει πρόβλημα στις διανοητικές του λειτουργίες, ότι τα ανεύθυνα σχόλιά του δεν είναι παρά απόδειξη της απερισκεψίας ενός υπέργηρου με άνοια», κατά το κείμενο, στο οποίο δεν αναφέρεται το όνομα του αμερικανού προέδρου.

«Το μέλλον των ΗΠΑ μοιάζει σκοτεινό με κάποιον τόσο αδύναμο στην εξουσία», προστίθεται.

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ανοικτά τη Ρωσία, κράτος που συγκαταλέγεται στους λιγοστούς συμμάχους της σε διεθνές επίπεδο, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «στη ρίζα» της σημερινής κρίσης.

Δεν είναι σπάνιο τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας να καταφέρονται εναντίον ξένων ηγετών χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, ενίοτε ύβρεις. Ήδη, ο κ. Μπάιντεν είχε χαρακτηριστεί «λυσσασμένος σκύλος» που καλό θα ήταν να «τον σκοτώσουν χτυπώντας τον με ρόπαλο» όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία.

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ –πριν από τις συνόδους κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν– είχε εισπράξει το κοσμητικό επίθετο «ξεμωραμένος», ενώ η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ήταν για τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην καλύτερη περίπτωση «κακιά μάγισσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Χεζμπολάχ κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για παραβίαση της εκεχειρίας – Κρανίου τόπος ο Λίβανος από τους βομβαρδισμούς
Το Σάββατο ξεκινούν οι συνομιλίες στο Πακιστάν για τον τερματισμό του πολέμου - Νέες αιχμές Τραμπ για τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ - Κρανίου τόπος ο Λίβανος
Πολυκατοικία
Wall Street Journal: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ – Ποιες θα «τιμωρηθούν»
«Είναι αρκετά λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ αυτός είναι που χρηματοδοτεί την άμυνά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Το Ιράν δεν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ, πετρελαιοφόρο ανέκρουσε πρύμναν, εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο, στον «αέρα» η εκεχειρία
Περισσότεροι από 182 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο - «Η συμφωνηθείσα ανακωχή δεν αφορά την εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ», ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου
Διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Βηρυτό του Λιβάνου
Ο Τραμπ δυσαρεστημένος με το NATO, ανοίγει το ζήτημα αποχώρησης – «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»
Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αναδεικνύει τις διαφωνίες σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη και συμμετοχή των συμμάχων σε διεθνείς κρίσεις, με τον Τραμπ να θέτει ανοιχτά το ζήτημα της εμπιστοσύνης και χρηματοδότησης της άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ