Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από τη φωτιά σε προκάτ μονάδα νοσοκομείου Covid-19

Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από τη φωτιά σε προκάτ μονάδα νοσοκομείου Covid-19

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία. Έρευνα από εισαγγελέα για να διαπιστωθεί πως πέθαναν οι ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονταν στην προκάτ μονάδα που έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Υπό άγνωστες, ακόμα, συνθήκες σημειώθηκε έκρηξη σε προκάτ μονάδα νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19, στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

Η μονάδα τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην προκατασκευασμένη μονάδα νοσηλευόταν 26 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 14 έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, ενώ οι άλλοι 12 μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, κάποιοι από αυτούς με ελαφρά τραύματα.

Η εισαγγελία στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή για να γίνει νεκροψία στα πτώματα των 14 θυμάτων της τραγωδίας. Σε εξέλιξη είναι και έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «σε κέντρο για ασθενείς με Covid-19 στο Τέτοβο» και πως «έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά».

Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και κατασβέστηκε έπειτα από 45 λεπτά. 

Η λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με COVID-19 στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 60.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής εθνικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις