Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Έφτασαν τα 3.000 εμβόλια Sputnik – V

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε χθες Κυριακή 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον νέο κορονοϊό.

Η παρτίδα των εμβολίων έφθασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στην παραλαβή της παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Βένκο Φίλιπτσε, και ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, ο Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

Ο Βένκο Φίλιπτσε δήλωσε ότι με τα εμβόλια αυτά που παρέλαβε η χώρα θα ξεκινήσει, μεθαύριο Τετάρτη – έστω σε συμβολικό επίπεδο, αφού οι δόσεις δεν επαρκούν παρά για 1.500 ανθρώπους – το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βόρεια Μακεδονία θύμισε ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί για χρήση σε 46 χώρες με πληθυσμό που φθάνει συνολικά το 1,2 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού που προμηθεύεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά από αυτήν που έλαβε από την Σερβία.

Τον Φεβρουάριο, η Σερβία έστειλε στη Βόρεια Μακεδονία 8.190 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, με τα οποία ξεκίνησε η ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας των Βαλκανίων το οποίο εργάζεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με την COVID-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Lyhanna: Σοκαριστική αποκάλυψη – Ο πατέρας του Ζερόμ Μπαρελά είχε κατηγορηθεί για βιασμό από εγγονή του το 2013
Η 26χρονη σήμερα κοπέλα είχε καταγγείλει τότε πολλαπλά περιστατικά που φέρεται να έλαβαν χώρα όταν η ίδια ήταν μεταξύ 10 και 13 ετών, στο σπίτι του παππού της - Στο αρχείο η υπόθεση
Οργή στη Γαλλία για την δολοφονία της 11χρονης Lyhanna
«Πόλεμος» Ερντογάν – Νετανιάχου και στη μέση η Κύπρος: Εάν απειληθούν τα δικαιώματα  της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η απάντηση μας θα είναι πολύ σαφής και πολύ σκληρή
Νετανιάχου: «Ο αντισημίτης τύραννος Ερντογάν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει κηρύγματα περί ηθικής στο κράτος του Ισραήλ»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία