Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ
photo Reuters

Η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία επικύρωσε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση αυτού του πρωτοκόλλου από τη βουλή στη Βόρεια Μακεδονία θα αποκτήσει ισχύ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τη Βουλή της Ισπανίας, η οποία είναι το μοναδικό κράτος που ακόμη δεν την έχει επικυρώσει.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση στην Ισπανία και αναμένεται το πρωτόκολλο αυτό να επικυρωθεί μέσα στον Μάρτιο.

Τότε όμως θα έχει διαλυθεί η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία καθώς θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μιλώντας σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας, ανέφερε ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους προέβη η χώρα το περασμένο διάστημα, όπως η συμφωνία με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και η συμφωνία συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ήταν μεν δύσκολοι, όπως είπε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις