Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Συγχαρητήρια Γιούνκερ και Τουσκ στον νέο πρόεδρο της χώρας

Πενταρόφσκι

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του απέστειλαν σήμερα στον νέο πρόεδρο της Β. Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι από κοινού και εκ μέρους της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην επιστολή τους, οι δύο αξιωματούχοι επισημαίνουν “την ξεκάθαρη δέσμευση της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”.

“Καθώς η διαδικασία ένταξης βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια και στη γνήσια μεταρρύθμιση του κάθε εταίρου, σας ενθαρρύνουμε να επιδιώξετε μια πορεία πραγματικής και αειφόρου μεταρρύθμισης”, αναφέρουν, εκφράζοντας “αμέριστη υποστήριξη” στις προσπάθειές της χώρας.

“Η ΕΕ θεωρεί ότι η συνθήκη των Πρεσπών είναι ένα εξαιρετικό πολιτικό επίτευγμα. Είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Η συμφωνία θέτει το παράδειγμα της συμφιλίωσης για άλλους στην περιοχή και πέρα από αυτήν”, γράφουν οι δύο πρόεδροι.

Τέλος, δηλώνουν ετοιμότητα για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς φιλίας και την οικοδόμηση “μιας ενωμένης και ευημερούς Ευρώπης”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις