Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Πλημμύρες από βροχοπτώσεις και διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Σαράγεβο

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Πλημμύρες από βροχοπτώσεις και διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Σαράγεβο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς προκλήθηκαν πλημμύρες από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος του Σαράγεβο.

Επίσης έκλεισαν δρόμοι και σχολεία και πλημμύρισε ένα εργοστάσιο που γέμιζε δεξαμενές οξυγόνου για ασθενείς με Covid-19, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από οίκους ευγηρίας, άλλα ιδρύματα και ιδιωτικές κατοικίες στα τμήματα της πόλης που επλήγησαν περισσότερο, καθώς και από κωμοπόλεις στη νότια περιφέρεια της Ερζεγοβίνης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Η κυβέρνηση του καντονιού του Σαράγεβο συνεδρίασε εκτάκτως ενώ η εταιρεία ηλεκτρισμού Elektroprijenos ανακοίνωσε πως δεν είναι βέβαιο πότε θα σταθεροποιηθεί η ηλεκτροδότηση λόγω των πολλών διακοπών στο δίκτυο.

Το εργοστάσιο Messer, που γεμίζει δεξαμενές οξυγόνου για τους ασθενείς της Covid-19 στο μεγαλύτερο μέρος της Βοσνίας, έχει πλημμυρίσει εντελώς, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις