Κόσμος

Βουλγαρία: Αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca για γυναίκες κάτω των 60 με αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης ανέστειλε η Βουλγαρία όπως ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Υγείας.

Η Βουλγαρία έχει χορηγήσει σε 638.400 πολίτες μια πρώτη δόση εμβολίου, σχεδόν στο ένα τρίτο αυτών το εμβόλιο της AstraZeneca, σε μια από τις βραδύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στην ΕΕ.

“Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγηθεί στις γυναίκες κάτω των 60 ετών με αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης και/ ή με διάγνωση θρομβοπενίας”, δήλωσε ο Κονσταντίν Ανγκέλοφ στους δημοσιογράφους.

Ο Ανγκέλοφ επισήμανε οι άνθρωποι που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μια πρώτη δόση με το AstraZeneca και δεν εμφάνισαν καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια θα πρέπει να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου.

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μια δεύτερη δόση με το AstraZeneca μπορούν να επιλέξουν μια δόση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σχεδόν 84 ημέρες μετά την πρώτη δόση, διευκρίνισε.

Η βαλκανική χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να λάβει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ έως τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 3,5 εκατομμυρίων δόσεων των Pfizer-BioNTech, γεγονός που θα βοηθήσει να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο Ανγκέλοφ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου: Κρίσιμο τετ α τετ στον Λευκό Οίκο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ο πόλεμος με το Ιράν, η συμφωνία για την ειρήνη στον Λίβανο, η κατάσταση στη Γάζα, αλλά και οι προσπάθειες επέκτασης των Συμφωνιών του Αβραάμ
FILE - President Donald Trump listens as Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at President Donald Trump's Mar-a-Lago club, Dec. 29, 2025, in Palm Beach, Fla.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός ηγέτης αναμένεται ότι θα πιέσει τον Τραμπ ζητώντας του να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για την απόκτηση drones και πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Άνευ προηγουμένου» πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: Νέες εκκενώσεις – «Είμαστε σε πόλεμο» λέει ο δήμαρχος του Μαρσεπρίμ
Μακρόν και Σάντσεθ προειδοποιούν για επιδείνωση της πυρκαγιάς - Φόβοι λόγω αύξησης της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες - Δεκάδες τραυματίες, πάνω από 360.000 οι εκκενώσεις
Φωτιά