Κόσμος

«Βουλιάζει» η Βενετία! Σε ιστορικό υψηλό η στάθμη των νερών

Θα σκεφτεί κανείς πως η φράση «βουλιάζει η Βενετία» ίσως είναι… αδόκιμη. Αλλά όταν η στάθμη των νερών φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ μάλλον… ταιριάζει γάντι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω στα νερά της λιμνοθάλασσας που την περιβάλλει. Μοιραία, τους μήνες του χειμώνα είναι πολύ συνηθισμένο οι δρόμοι της να πλημμυρίζουν από τα νερά των καναλιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη La Repubblica, το βράδυ της Πέμπτης (04.04.2019) η στάθμη των νερών στη Βενετία έφτασε σε πρωτόγνωρα ύψη.

Το μέγιστο ύψος των νερών της πλημμύρας έφθασε στη Βενετία τα 134 εκατοστά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ένας αριθμός που σπανιότατος τουλάχιστον για τον Απρίλιο. Στην ιστορία της πόλης, μόνο μία φορά το ύψος των υδάτων ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό, όταν τον Απρίλιο του 1936 έφθασε τα 147 εκατοστά.

Η υψηλότερη στάθμη υδάτων καταγράφηκε γύρω στις 23.40, τοπική ώρα (00.40 στην Ελλάδα) και στη συνέχεια άρχισε να υποχωρεί. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες είχε φθάσει στα 129 εκατοστά.

Με βάση το ύψος της στάθμης των νερών, υπολογίζεται πως είχε πλημμυρίσει σχεδόν το 50% της έκτασης της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ