Κόσμος

«Βουτιά» της δημοτικότητας Μέγκαν και Χάρι στη Βρετανία μετά τη συνέντευξη στην Όπρα

Η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν σημείωσε βουτιά στη Βρετανία και ποτέ πριν δεν ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, ύστερα από την εκρηκτική συνέντευξή τους στην Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Κατά τη συνέντευξη που μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή, η Μέγκαν δήλωσε ότι οι εκκλήσεις της για βοήθεια, ενώ είχε τάσεις αυτοκτονίας, αγνοήθηκαν και ένα μέλος της οικογένειας, που δεν έχει κατονομαστεί, ρώτησε πόσο σκουρόχρωμος μπορεί να είναι ο γιος του ζεύγους, ο Άρτσι.

Στο μεταξύ, ο Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, επίσης παραπονέθηκε για την αντίδραση της οικογένειάς του στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα επίσημα καθήκοντά τους.

Η εκ βαθέων συνέντευξη βύθισε τη μοναρχία στη χειρότερη κρίση της αυτόν τον αιώνα και, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, έπληξε και τη φήμη του ζεύγους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 48% των 1.664 ερωτηθέντων είχε αρνητική στάση απέναντι στον Χάρι και 45% θετική –η πρώτη φορά που το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων ξεπερνά αυτό των θετικών– ενώ καταγράφεται μείωση κατά 15 μονάδες βάσης σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Στο μεταξύ, μόνο 3 στους 10 ανθρώπους είχαν θετική άποψη για τη Μέγκαν, ενώ το 58% είχε αρνητική γνώμη.

Όπως και με άλλες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά τη συνέντευξη, υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ των γενεών, με την πλειονότητα των ανθρώπων ηλικίας 18 έως 24 να συμπαθούν τον Χάρι και τη Μέγκαν και εκείνους άνω των 65 ετών να τρέφουν σε συντριπτικό ποσοστό αρνητικά αισθήματα για το ζεύγος.

Το μοναδικό άλλο μέλος της οικογένειας που είδε να μειώνεται η δημοφιλία του ήταν ο πατέρας του Χάρι, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 42% των ερωτηθέντων είχε πλέον αρνητική άποψη για εκείνον συγκριτικά με το 49% με θετική γνώμη.

Σε ό,τι αφορά τη 94χρονη βασίλισσα, το 80% των ερωτηθέντων τη συμπαθούν, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο Γουίλιαμ, και η σύζυγός του Κέιτ ήταν δημοφιλείς για τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε εν μέρει και πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης της Βρετανία, έδειξε ότι η στήριξη στη μοναρχία συνολικά παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητη, με το 63% των ερωτηθέντων να στηρίζει τον θεσμό και το 25% να επιθυμεί εκλεγμένο αρχηγό κράτους.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια ανησυχητικά στοιχεία για τη βασιλική οικογένεια. Στη νεότερη ηλικιακή ομάδα των συμμετεχόντων, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ ενός εκλεγμένου αρχηγού κράτους ήταν υψηλότερο απ’ ό,τι υπέρ της μοναρχίας –ποσοστό 42% έναντι 37% για τη μοναρχία– αν και το YouGov ανέφερε ότι η διαφορά είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 18