Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραβεία BAFTA: H στιγμή που η Ρέμπελ Γουίλσον σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο στον Πούτιν για την Ουκρανία

Βραβεία BAFTA: H στιγμή που η Ρέμπελ Γουίλσον σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο στον Πούτιν για την Ουκρανία

Η 75η τελετή απονομής των Βρετανικών Κινηματογραφικών Βραβείων BAFTA πραγματοποιήθηκε φέτος σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Αυστραλή ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας Ρέμπελ Γουίλσον, η οποία φρόντισε να στείλει το δικό της μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων BAFTA υπήρχαν αφιερώματα και σχόλια αλληλεγγύης για την Ουκρανία. Η Εμίλια Τζόουνς ερμήνευσε στη σκηνή το δημοφιλές τραγούδι της Τζόνι Μίτσελ «Both Sides Now» από το φιλμ «CODA». Όταν λοιπόν η Ρέμπελ Γουίλσον έκανε την προαναγγελία, καθώς έλεγε ότι οι στίχοι παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στη νοηματική γλώσσα, πρόσθεσε όμως κι ένα δικό της σήμα – μια άσεμνη χειρονομία προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι και στους ανθρώπους που βασανίζονται από την εισβολή στην Ουκρανία» είπε με νόημα η παρουσιάστρια της βραδιάς. «Η χειρονομία πάει στον Πούτιν», σημείωσε η Ρέμπελ Γουίλσον, έχοντας υψώσει… το μεσαίο της δάχτυλο.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σόου ξεκίνησε με τον πρόεδρο των Βραβείων BAFTA να αποτίει φόρο τιμής στους ανθρώπους της Ουκρανίας και όλους εκείνους που καλύπτουν τον πόλεμο. Πολλοί επίσης από τους παρευρισκόμενους φορούσαν στο πέτο τους μια καρφίτσα με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την συμπαράσταση τους στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Πάντως, όσον αφορά στα βραβεία πάντως δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις, μεγάλοι νικητές των βραβείων BAFTA ήταν η «Η Εξουσία του Σκύλου» και το «Dune». Ειδικότερα, η  ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον κέρδισε τα βραβεία «Καλύτερης Ταινίας» και «Καλύτερης Σκηνοθεσίας». Το «Dune» σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ κυριάρχησε με πέντε BAFTA στις κατηγορίες «Σκηνικά», «Εφέ», «Φωτογραφία», «Μουσική» και «Ήχος». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις