Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραβεία MAMA 2020: Μπαλαντέρ ο Suga των BTS – Εμφανίστηκε σαν άβαταρ

Βραβεία MAMA 2020: Μπαλαντέρ ο Suga των BTS – Εμφανίστηκε σαν άβαταρ

Με αλλαγές λόγω πανδημίας, αλλά και τη συνδρομή της τεχνολογίας, έγινε φέτος η τελετή απονομής των Mnet Asian Music Awards (MAMA) 2020. Aν και δεν υπήρξε ζωντανό κοινό,για να απολαύσει τη μουσική βραδιά, όσοι είδαν την εκδήλωση από απόσταση, ενθουσιάστηκαν με την παρουσία επι σκηνής των BTS. Κι αυτό γιατί, η εμφάνιση των 6 μελών του γκρουπ επισκιάστηκε από έναν καλλιτέχνη του συγκροτήματος  που … απουσίαζε.

Πως έγινε αυτό; Ο Suga, ο οποίος είχε σοβαρούς λόγους να απουσιάζει, εξασφαλίστηκε, αλλά σε… εικονική μορφή (άβαταρ). Όταν οι BTS ερμήνευσαν το «Life Goes On», ο  Suga, συμμετείχε σαν  ολόγραμμα, συνοδεύοντας τα υπόλοιπα έξι μέλη του γκρουπ.

Η εικονική αυτή παρουσία, εξασφαλίστηκε  μέσω οθόνης ογκομετρικής απεικόνισης.Δηλαδή η απεικόνισή του έγινε 
σφαιρικά, σε προβολή  360 μοιρών. Το οπτικό αυτό εφέ, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου ειδώλου (avatar) που όχι μόνο κινείται, αλλά μπορεί να προβληθεί από όλες τις γωνίες.

Έτσι, ο Suga, αν και αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στον ώμο, δεν απογοήτευσε τους θαυμαστές του.

“Εμφανίστηκε” μέσω μιας πύλης και παρέμεινε στη σκηνή με τους υπόλοιπους έξι καλλιτέχνες του συγκροτήματος, μέχρι το τέλος του τραγουδιού «Life Goes On» .

Δεν υπήρχε πρόβλεψη, βέβαια, ανάλογος σχεδιασμός και στην απονομή βραβείων.Στη σκηνή ανέβηκαν οι έξι  των BTS  που κέρδισαν τα τέσσερα μεγάλα βραβεία των MAMA 2020:
Καλλιτέχνης της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς, Άλμπουμ της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ίνδαλμα της Χρονιάς.
Σάρωσαν και τα βραβεία “Καλύτερο Ανδρικό Γκρουπ”, “Επιλογή Θαυμαστών Σε Όλο τον Κόσμο”,”Καλύτερο Μουσικό Βίντεο” και Καλύτερο Χορευτική Παράσταση Ανδρικού Συγκροτήματος για το «Dynamite».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στην πόλη Πάτζου χωρίς κοινό, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο CJ ENM Content World, με το συγκρότημα της K-pop να παρουσιάζει τρία τραγούδια στην τελετή απονομής των Mnet Asian Music Awards (MAMA) 2020 και να αποσπά οκτώ βραβεία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις