Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βραζιλία: 1.242 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Βραζιλία: 1.242 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Άλλα 1.242 θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν επίσημα το τελευταίο 24ωρο στην Βραζιλία, με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει ως εδώ τους 198.974 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 63.430 κρούσματα με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 7.873.830.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία. Η χώρα πλήττεται από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από τον Δεκέμβριο που έχουν φέρει ξανά τα νοσοκομεία στα όρια των δυνατοτήτων τους.

click4more: Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εξοργίζουν τα ΜΜΕ που στηρίζουν Τραμπ – «Ήταν καλυμμένοι αριστεροί»

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλο, δήλωσε εξάλλου χθες ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον νέο κορονοϊό θα αρχίσει μέσα στον μήνα, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες με τις οποίες εξασφαλίστηκαν 354 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσα στο 2021.

Ο Παζουέλου, που επικρίνεται έντονα για την καθυστέρηση στον σχεδιασμό του εμβολιασμού, ανέφερε πως ο χθες ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο υπέγραψε διατάγματα που θα διευκολύνουν την έναρξη της ανοσοποίησης.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την Pfizer ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που εκκρεμούν και να προχωρήσει στην αγορά δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις