Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Βραζιλία: 7 νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους

Βραζιλία: 7 νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Κυριακή (28.1.2024) σε αγροτική περιοχή στη Μίνα Ζεράι, την πολιτεία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 7 άνθρωποι που ταξίδευαν με αυτό, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από την Καμπίνας του Σάο Πάολο, συνετρίβη αφού κομματιάστηκε εν μέσω πτήσης περί τις 10:30 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 15:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Ιταπέβα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το πυροσβεστικό σώμα της πολιτείας της Βραζιλίας.

«Επτά άνθρωποι (που επέβαιναν στο αεροπλάνο) βρέθηκαν νεκροί», σύμφωνα με την πυροσβεστική, που αρχικά ανέφερε πως είχαν εντοπιστεί τρία πτώματα στα συντρίμμια.

Κάτοικοι τράβηξαν βίντεο που εικονίζει το κουφάρι του αεροπλάνου λίγη μετά την πτώση του σε λόφο καλυμμένο από δέντρα και άλλη βλάστηση, που κυκλοφόρησε σε social media και σε ΜΜΕ.

Χθες το πρωί στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα, είχαν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις.

Επιτόπου εργάζονται για να μπορέσουν να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος ειδικοί της αστυνομίας και προσωπικό του κέντρου έρευνας και πρόληψης αεροναυτικών δυστυχημάτων (CENIPA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις